Dieren Lifestyle

Veganistische en dierproefvrije make up

Als je om dierenwelzijn geeft, ben je misschien vegan geworden, ben je gestopt met het dragen van leer of heb je gewoon geprobeerd om vegetarisch te zijn (elk klein beetje telt!). Maar er is een stiekeme plek waar ingrediënten van dierlijke oorsprong zich kunnen verbergen: uw make-upproducten. Niet alleen dat, maar sommige merken testen op dieren – zelfs als de ingrediënten technisch veganistisch zijn.

Dierlijke ingrediënten in je lippenstift of oogschaduw komen eigenlijk veel vaker voor dan je misschien denkt. Sommige producten zijn gemaakt met dierlijke vetten zoals talg (voor hydratatie), bijenwas (die werkt als een structurerend middel om formules occlusief te maken), of zelfs meer waardige ingrediënten zoals karmijn, een dieprode pigment gemaakt met insecten die in veel rode lippenstiften voorkomen .

Wat het testen op dieren betreft, zijn veel bedrijven begonnen met het uitfaseren van de praktijk, maar helaas gebeurt het nog steeds. Dit is wat u moet weten over veganistische en dierproefvrije producten:

  • Veganistische make-up beschrijft make-up die niet is samengesteld met dierlijke producten of bijproducten.
  • Dierproefvrij betekent dat het product zelf niet op dieren is getest en dat de gebruikte grondstoffen ook niet op dieren zijn getest zoals bij de producten van Ellis Faas.

Hoewel veel grote merken niet veganistisch of wreedheidvrij zijn, betekent dat niet dat veganistische en dierproefvrije make-up minder effectief of opwindend is.

Hoe weet je dat een merk echt vegan is?

Het kan een uitdaging zijn om veganistische make-up te vinden, en nog uitdagender om merken te vinden die volledig veganistisch willen zijn. Sommige merken claimen veganisme, maar verkopen nog steeds producten die ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten.De meeste veganistische merken hebben ook geen certificering door derden om hun beweringen over veganisme te ondersteunen en hen verantwoordelijk te houden. Om echt veganistische merken te vinden, is wat onderzoek en speurwerk nodig – en dat is precies wat we hieronder hebben gedaan.

Hoe zit het met dierproefvrij?

In tegenstelling tot veganistische merken is het veel gemakkelijker om wreedheidvrije producten te vinden, dankzij certificeringen van derden die de consument verzekeren dat hun praktijken geen dierproeven omvatten. Een Leaping Bunny-certificering toont de consument aan dat noch het product, noch de ingrediënten ervan momenteel op dieren worden getest.

Hieronder hebben we onze favoriete, vertrouwde veganistische en wreedheidsvrije merken verzameld – waarvan je sommige misschien niet eens wist dat ze veganistisch of wreedheidvrij waren. Elk merk is doorgelicht door het GH Institute, dus u kunt er zeker van zijn dat wat u koopt, zijn beloften waarmaakt:

  1. Covergirl

Schoonheidsgigant CoverGirl zet zich in om wreedheidvrij te zijn. CoverGirl is niet alleen een GH Seal-ster, er zijn geen CoverGirl-producten of ingrediënten getest op dieren, noch door het merk, noch door leveranciers. Te vaak worden consumenten geconfronteerd met een hoog prijskaartje voor schoonheidsproducten die passen bij hun belangrijkste waarden”, zegt een woordvoerder van het merk. In 2018 werd CoverGirl het grootste make-upmerk ooit dat de goedkeuring van Leaping Bunny kreeg, door dierproefvrije producten beschikbaar te maken tegen een toegankelijke prijs en in landelijke winkellocaties in de hoop een nieuwe standaard voor de industrie te zetten en de weg vrij te maken voor blijvende verandering .

  • Ellis Faas

Ellis Faas is de meest invloedrijke make-up artist van haar tijd. Ze laat zich inspireren op de kleuren die van nature in het menselijk lichaam voorkomen. Naast alle verzorgende producten die ze gebruikt, zitten er geen parabenen in. En bovendien: tested on supermodels only, dus 100% dierproefvrij!

Dit vind je misschien ook leuk...