Lifestyle

3 tips voor een snelle zomerse makeuplook!

Wil je er verzorgd uitzien? Daar kan een klein beetje make-up je daar vaak bij helpen. Het hoeft natuurlijk niet veel te zijn, soms kan een laagje mascara en een lipgloss al veel verschil maken. Als je graag snel klaar bent, maar er wel goed uit wilt zien zijn hier een paar tips die je daarbij kunnen helpen.

Gebruik natuurlijk producten

Als je een leuke en zomerse makeuplook wilt krijgen, dan is het mooi als je natuurlijke producten gebruikt. Denk hierbij aan lichte en aardse kleuren. Deze kleuren vallen niet zoveel op, maar kunnen wel veel verschil maken. Een tip, zomers kan het best warm zijn en dan kan een hele laag make-up best wel veel zijn. Probeer dus ook producten te zoeken die je gezicht wel laten ademen. Op die manier verklein je ook de kans op puistjes en mee eters. 

Stel je draagt foundation, kijk dan of een bb-cream of cc-cream ook al volstaat. Deze soorten zijn net wat dunner als foundation. Zo kan je huid net iets meer ademen en hoef je waarschijnlijk ook minder poeder te gebruiken.

Lichte kleuren voor de zomer

In de zomer kan het mooi zijn om lichte kleuren aan te brengen die je wel kan zien. Zo kun je kijken voor blush. Blush is erg leuk om aan te brengen op de wangen. Dit zal de make-up look helemaal af maken. Je hebt veel verschillende soorten kleuren die je aan kunt brengen als blush. Zo kun je voor rood maar ook roze gaan. Blush aanbrengen gaat heel gemakkelijk. Veel mensen gebruiken er een kwast voor, weet je niet helemaal hoe je de blush aan moet brengen? Er staan online gelukkig heel veel tutorials die jou hiermee kunnen helpen.

Een lichte oogschaduw kan ook erg mooi zijn voor in de zomer. Als je een lichtbruine kleur neemt bijvoorbeeld met een kleine glinster er in hoeft dit niet super op te vallen, maar met het juiste licht kan dit net dat extraatje zijn net zoals de blush. Oogschaduw kun je heel gemakkelijk ook met je vingers aanbrengen, als je dus niet zoveel tijd hebt is dit gemakkelijk te doen.

Maak een routine voor jezelf

Wanneer je snel wat make-up wilt opdoen is het slim om een routine voor jezelf te maken. De een doet eerst zijn ogen, dan wenkbrauwen, dan wangen en dan lippen, maar dat hoeft helemaal niet jouw volgorde te zijn. Je moet doen wat voor jou het beste werkt. Het is slim dat wanneer je eenmaal een soort routine hebt deze ook aan te houden. Vooral als je weinig tijd hebt kan dit veel tijd schelen.

Ben je bijvoorbeeld op vakantie en wil je graag wat bruiner worden in je gezicht? Dan is het slim om geen of minder make-up te dragen. Op die manier kan de zon ook daadwerkelijk op jouw gezicht schijnen en niet op de make-up. Let ook op als je op veel buiten bent dat je zonnebrand gebruikt, je wilt immers niet dat je na een middag in de zon helemaal rood en verbrand bent.

Dit vind je misschien ook leuk...