Shoppen Wonen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een eettafel?

Het meest cruciale meubelstuk (vooral in het vakantieseizoen) is ongetwijfeld de eettafel. Of het nu verankerd is aan de voorkant, in het midden, in een open keuken of gepositioneerd in het midden van een formele eetkamer, de eettafel is een verzamelplek en een brandpunt. Maar afgezien van het feit dat het een opvallend meubelstuk is, moet de eettafel stevig zijn als een rots, comfortabel en in sommige gevallen zelfs flexibel in vorm en grootte. Dat gezegd hebbende, hier zijn de essentiële zaken die u moet weten als u een nieuwe eettafel koopt.

Denk aan het materiaal.

Als u voor een houten tafel gaat, kies dan altijd voor hardhout zoals mahonie, walnoot, esdoorn, eik of teak in plaats van composiethout, zoals multiplex, hardhouten vaste stoffen en MDF (Medium Density Fiberboard). En terwijl ontworpen hout zoals MDF – dat een mengsel is van harde en zachte houten beetjes die in plaatvorm zijn samengeperst – duurzaam is, zijn ze niet zo sterk en stevig als hardhout. En terwijl MDF stabiel genoeg is voor de korte termijn, is hardhout beter voor de lange termijn. Een belangrijk feit om in gedachten te houden is dat tafels met afneembare poten vaak gemaakt zijn van vezelplaten, een materiaal dat gemaakt is van geperste houtafval. Het is geen goede optie voor de lange termijn, maar als je de tafel slechts af en toe gebruikt (of als je vaak beweegt) dan kan het zinvol zijn om te gaan met vezelplaat. Voor degenen die op zoek zijn naar iets anders dan traditioneel hardhout, houden we van het uiterlijk van gegalvaniseerd metaal, korrelig marmer of gegoten plastic.

Beslis over de vorm van je tafel.

Er zijn enkele algemene regels als het gaat om de vorm van een eettafel en de kamer waar het het meest geschikt voor is. Voor kleinere ruimten, ga met een ovale lijst om de ruimte van het kijken overdreven overvol te houden. Vierkante tafels werken in smalle eetruimtes, maar rechthoekige stukken, die de meeste ruimte in beslag nemen, vereisen een lange en smalle ruimte. Ronde tafels zijn geschikt voor de meeste mensen (en tafelkleden zien er het beste uit), maar ze zijn niet geschikt voor kleine ruimtes, omdat ze de manier waarop het verkeer door de kamer kan stromen beperken.

Dit vind je misschien ook leuk...