Zo kun je je kat het best onderhouden
Dieren Lifestyle Shoppen

Zo kun je je kat het best onderhouden

Een kat nemen doe je natuurlijk niet zomaar want er komen een aantal verantwoordelijkheden bij kijken. Zo is een daarvan het schoonmaken van de kattenbak. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook de zelfreinigende kattenbak die jou heel wat uurtjes aan dat nare klusje kan besparen. Het kost uiteraard wel iets meer dan de reguliere kattenbak maar het ontzorgt je ook iedere week doordat je de kattenbak niet hoeft te verschonen. De zelfreinigende kattenbak zorgt er namelijk voor dat de ontlasting en urine van jouw kat zichzelf verwijdert door middel van een automatische hark.

Geef gezonde kattenvoeding

Ook al kan het soms nog zo aantrekkelijk lijken om je huisdier wat restjes van het avondeten te geven is dit niet altijd goed en gezond voor het dier zelf. Als je dit toch wilt doen is het belangrijk om te kijken hoe jouw kat erop reageert. Als je zeker wilt zijn dat je jouw kat gezonde voeding geeft dan kun je het beste gaan voor gespecialiseerde kattenvoeding. Op deze manier krijgt de kat de voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft zonder dat hij er last van krijgt in zijn buikje. Ideaal voor jouw kat en je hebt er zelf ook nog eens profijt van. Als je de kat toch stiekem wat kliekjes wil geven kan dit het best wat rauwe of ongekruide kip zijn.

Geef liefde

Net als ieder mens heeft ook ieder dier natuurlijk liefde en aandacht nodig. Juist dankzij deze liefdevolle momenten met jou als zijn baasje gaat het diertje zich nog meer aan jou hechten en zal jullie band alleen maar sterker worden. Let wel op dat je niets probeert te forceren, want een kat geeft ook duidelijk aan wanneer hij niet op aandacht zit te wachten. Om te voorkomen dat je kat gemeen uithaalt is het dus belangrijk dat je goed aanvoelt waar je kat aan toe is om een paar krassen op je arm te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...