Wonen

Hoge kosten zijn overbodig

Vaak betaalt u teveel aan gas en elektra zonder dat u het doorheeft. Veel energieleveranciers bieden tegen veel lagere tarieven hetzelfde aan waardoor u vele euro’s per jaar kunt besparen. Vergelijk energie met elkaar vergelijken en kunt u kiezen waar u het voordeligst uit bent. Hoe groter uw woning hoe hoger het verbruik zal zijn. Maar exact hetzelfde verbruik kan bij een andere energieleverancier wel stukken lager liggen waardoor u wel 200-400 euro per jaar kunt besparen. Overstappen is daarnaast volkomen kosteloos en binnen enkele minuten is de overstap gedaan.

Besparingstips

Door leveranciers te vergelijken kunt u besparen. U kunt altijd vrijblijvend advies aanvragen bij de desbetreffende leverancier. Natuurlijk zijn er nog andere tips die van belang zijn. De basis begint met een goede isolatie van uw woning. Indien de woning niet voldoende is geïsoleerd zal de CV-ketel keihard werken om warmte vast te houden in de winter zodat er veel meer gas wordt verbruikt dan nodig is. Door de kou ontsnapt de warmte zeer gemakkelijk. Bij een goede isolatie hoeft u de thermostaat niet op de hoogste stand te zetten maar volstaat 20 graden prima omdat de warmte wordt vastgehouden waardoor u bespaard. Voor elektriciteit gebruikt u led lampen. Deze zijn veel zuiniger dan gloeilampen, duurzaam en gaan jarenlang mee. Zorg bij elk apparaat wat u aanschaft dat deze zuinig is in het verbruik. Dit is te zien aan een A+ label.

Optimaal besparen op uw energiekosten in huis

Naast bovenstaande tips kunt u nog een paar tips meekrijgen om extra te besparen zodat u geld overhoudt voor andere leuke bezigheden. Als u de douche gebruikt kunt u kiezen voor een douche besparende douchekop. Deze heeft een ECO stand waardoor u minder water verbruikt. Draai de was het liefst maar één keer per week in plaats van iedere dag, en kies voor zonnepanelen indien mogelijk. Zonne energie wordt uit natuurlijke bronnen opgewekt en is naast duurzaam ook veel goedkoper en beter voor uw energierekening. Het plaatsen van zonnepanelen mag dan wel een investering zijn, uiteindelijk voelt u dat uw portemonnee er niet lichter door wordt. Voor extra duurzaamheid en minder Co2 verbruik kunt u kiezen voor groene energie.

Dit vind je misschien ook leuk...