Kinderen

Vakantiepark met baby? Dit zijn onze tips!

Ben je op zoek naar een geweldig vakantiepark waar je met je prille gezin terecht kan? Dan zijn er in Nederland hele mooie plekjes te vinden! De babyvriendelijke vakantieparken zijn helemaal ingericht voor gezinnen met een pasgeborene. Perfect voor een zorgeloze vakantie met je baby!

Wellicht denk je, oh er is zo veel te regelen voor een vakantie met onze kleine! Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! De vakantieparken liggen lekker dicht bij huis en de voorzieningen zijn echt fantastisch! Veel vakantieparken beschikken namelijk over kindvriendelijke vakantiehuizen met bijvoorbeeld een babystoel, commode en box. Alle stopcontacten zijn beveiligd in de babybungalows en bij de trappen zijn hekjes geplaatst. Neem bijvoorbeeld Hof van Saksen waar je een luxe newborn bungalow kunt huren! Gaan er ook oudere kinderen mee op vakantie? Bij de kinderbungalows staat het speelgoed al klaar en je kinderen overnachten op wel hele gave bedden! Een hoogslaper dat op een echt huis lijkt of spelen in het circus? Voor je kinderen natuurlijk een heel avontuur! En bij Center Parcs het Meerdal kun je zelfs een cottage huren met een echte pony in je achtertuin!

De faciliteiten op de parken zijn ook geweldig. Zo hebben veel vakantieparken een Parkshop waar je luiers, doekjes en babyvoeding kunt kopen. Bij Center Parcs kun je bijvoorbeeld vooraf al een heel handig babyverzorgingspakket bestellen! Alles staat al klaar bij aankomst. Babyzwemmen behoort ook tot de mogelijkheden en er zijn kinderbadjes met een kleine glijbaan en sproeiers. Bezoek bijvoorbeeld Landal de Lommerbergen en ontdek het subtropische zwemparadijs. Of verblijf bij Landal het Vennenbos waar een interactief waterspeeleiland te vinden is en waar je kan babyzwemmen. Na een paar uur waterpret kun je een kijkje nemen bij de kinderboerderij en het Bollo huis!

Eenmaal terug in je babyvriendelijke huisje geniet je van veel comfort en rust. Verblijf bijvoorbeeld in één van de 4-persoonsbabybungalow type 4CN van Landal. Deze zijn inmiddels te vinden op de parken Landal Rabbit Hill, Landal Coldenhove, Landal Landgoed ’t Loo en Landal Aelderholt. Veiligheid en comfort staat hier voorop en je kunt gebruikmaken van een flessenwarmer, wieg, babybadje, schommelstoel en videobabyfoon. En een Koos kidsbungalow bij het Roompot Vakantiepark Weerterbergen is natuurlijk ook wel heel erg gaaf! Het vrolijke kindermeubilair vrolijkt je kinderkamer helemaal op! Bij alle kindvriendelijke vakantieparken kun je thuis uitgebreid koken en de keukens zijn voorzien van moderne inbouwapparatuur. Uit eten kan natuurlijk ook! Bij het restaurant zijn kinderstoelen beschikbaar en kan een babyhapje klaargemaakt worden. 

Met zoveel prachtige voorzieningen en faciliteiten geniet je optimaal van je vakantie in Nederland! Zoals je ziet, hoef je ook helemaal niet zoveel mee van huis mee te nemen. Een weekendje weg of reisje binnen Nederland is dus heel eenvoudig te regelen! En na een goede nachtrust kun je de volgende dag hartstikke leuke uitstapjes maken. Of je nu langs de kust, in de bossen, bij meren of bij natuurgebieden wilt overnachten, de babyvriendelijke vakantiehuizen zijn door het hele land beschikbaar. Zo geniet je optimaal van (wellicht eerste) je vakantie als gezin.

Dit vind je misschien ook leuk...