Kinderen

Een bedhuisje is het ideale kinderbed

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is goed slapen van essentieel belang. Zo wordt er als kinderen slapen een groeihormoon afgegeven. Hierdoor kunnen kinderen voldoende groeien en kunnen diverse cellen zich tijdens het slapen herstellen. Ook worden alle gebeurtenissen die het kind deze dag heeft meegemaakt, tijdens het slapen verwerkt. Tenslotte heeft voldoende slapen een positief effect op het immuunsysteem, je hebt een betere weerstand en voelt je opgewekter.


Aantal slaapuren


Peuters hebben minimaal 12 uur slaap nodig per etmaal, voor kleuters is dat tussen de 10 en 11 uur. Om lekker te kunnen slapen, is het prettig dat de kinderkamer de juiste temperatuur heeft (rond de 18 graden), dat het er donker is, omgevingsgeluiden tot het minimale beperkt worden. Ook het juiste kinderbed zorgt ervoor dat kinderen lekker kunnen slapen.


Soorten kinderbedden


Als je kindje geboren wordt, slaapt het de eerste tijd in een ledikant. Bij een ledikant bestaan de zijkanten uit spijltjes zodat de baby een veilige slaapplek heeft. Vanaf 2,5-3 jaar kan een kindje in een peuterbed slapen. Dit is mede afhankelijk van de lengte van het kind en de beweeglijkheid tijdens het slapen. Een peuterbed is een mooie tussenstap tussen een ledikant en een kinderbed. De afmetingen van een peuterbed zijn 70×140 centimeter. Peuterbedden hebben een bedhekje zodat de peuter tijdens het slapen niet uit bed kan vallen. Daarnaast is een peuterbed lager dan een kinderbed. Ideaal want zo kan de peuter eenvoudig zelf in- en uit bed stappen.

Een kinderbed is 90×200 centimeter groot en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kunt dus meteen de overstap van ledikant naar kinderbed maken, hoewel veel ouders ervaren hebben dat het prettig is om na het ledikantje te kiezen voor een peuterbed. Deze overgang is minder groot voor het kind, het peuterbed is kleiner en voelt daardoor veiliger aan.


Bedhuisjes


Naast de functionele dingen van een bed zoals de juiste afmetingen en de kwaliteit van de lattenbodem en het matras, zorgt een mooi kinderbed er ook zeker voor dat een kind lekker zal slapen. Want alle kinderen willen graag een gezellige slaapkamer, waarin ze niet alleen slapen maar ook lekker kunnen spelen. Een bedhuisje zal dan ook bij iedereen in de smaak vallen. Een bedhuisje is een bed met daarin een klein huisje verwerkt. Het bed heeft dus de vorm van een huisje, wat een knus gevoel geeft.

Er zijn zowel bedhuisjes voor peuters als voor grotere kinderen en ze zijn verkrijgbaar in vele varianten. Sommige bedhuisjes hebben extra opbergruimte wat vooral in een kleine slaapkamer erg handig is. Style het bedhuisje met de leukste dekbedden en accessoires en je kind zal heerlijk slapen!

Dit vind je misschien ook leuk...