Kinderen Lifestyle Wonen

Toekomstige babykleding

Als toekomstige ouder ben je je natuurlijk goed aan het voorbereiden voor het komen van je kleintje. Je hebt de kamer al deels ingericht en je ziet al veel na te denken over de kleertjes die je moet aanschaffen. Toch loop je op dat laatste vast… Het kopen van babykleding voor een pasgeboren baby is lastig, want je weet eigenlijk nog heel weinig over hoe het kind gaat zijn. Toch is het van hoog belang dat je alvast kleding inslaat voor wanneer de baby geboren wordt. In dit artikel bespreek ik een aantal aandachtspunten om het inkopen van babykleding makkelijker te maken.

Hoeveel kleertjes heb ik nodig?

Hoeveel kleren je koopt van tevoren, moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Als je minder vaak wilt wassen, moet je meer halen als wanneer je dagelijks meerdere wasjes gaat doen. Het is belangrijk om in ieder geval zes volledige outfitjes (rompertjes, bovenkleding, broekjes en sokken) te kopen. Verder is het handig om nog een paar mutsjes te halen en een jasje of vestje. Dit is belangrijk om de baby warm te houden.

Hoe groot is een pasgeboren baby?

Natuurlijk kan je nooit van tevoren al weten hoe groot de baby zal zijn wanneer die geboren hebt. Vaak kan je het wel deels aan de ouders zien: grote ouders krijgen grotere kinderen en kleine ouders krijgen kleinere baby’tjes. De gemiddelde kledingmaat voor een pasgeboren baby is maatje 50. Echter kan het handig zijn om een paar kleertjes te kopen die iets groter zijn. Wanneer het nu niet past, kan het later altijd nog passen!

Een jongetje of een meisje?

Tegenwoordig weten veel ouders van tevoren al of ze een jongetje of een meisje krijgen, maar natuurlijk niet iedereen! Wanneer je dit niet weet kan je natuurlijk er gewoon voor kiezen om neutrale kleertjes te halen, dan zit je natuurlijk altijd goed.

Dit vind je misschien ook leuk...