Kinderen Mode

De vele voordelen van een draagzak voor de baby én de ouder

Geen dure wandelwagens en buggy’s meer, in 2020 worden baby’s steeds vaker gedragen in een draagzak. In veel gevallen in een draagzaak praktischer én goedkoper. Vooral pasgeboren kindjes vinden het heel fijn om in een draagzak gedragen te worden, maar ook voor ouders is het ideaal. Lees hier meer.

De voordelen van een draagzak

Je baby dragen in een draakzak heeft veel voordelen. Zo vinden pasgeboren baby’s het heerlijk om urenlang lekker tegen papa of mama aan te hangen. De baby voelt zich veilig en de geur, ademhaling en warmte is veel intenser wanneer de baby is een draagzak gedragen wordt. De kans op een huil baby wordt kleiner als je de baby draagt in een draagzak. Je baby heeft bijna het idee dat hij weer het onbezorgde warme leven lijdt net als in de baarmoeder.

Daarnaast is een draagzak voor ouders ook ideaal. Je hebt je handen vrij waardoor je dingen kan doen die je normaal ook zou doen. Je hoeft ook geen moeite te doen om je baby in een optimale positie te houden. De houding die de baby in de draagzak aanneemt, de M-houding, is de fijnste houding voor baby’s omdat ze zo ook in de buik zaten.

Andere voordelen van een draagzak zijn het gewicht. Een draagzak neemt nauwelijks ruimte in beslag. Het dragen van de baby kan overal, ook als je bijvoorbeeld naar de dierentuin gaat, een dagje gaat winkelen of op vakantie gaat. Ook op hobbelige wegen en paden is het veel relaxter voor je kindje. Daarnaast bevorderd een draagzak de productie van de borstvoeding.

Kortom, een draagzak heeft ontzettend veel voordelen. Kijk draagzak baby op draagzak.nl voor een ruim aanbod aan mooie draagzakken. Van simpele draagzakken in een kleur tot luxe draagzakken met een print. Ook voor de papa’s zijn er stoere draagzakken beschikbaar. Kijk op de website en bestel jouw draagzak online.

Dit vind je misschien ook leuk...