Algemeen Kinderen Lifestyle Mode

Klaar met studeren? En nu?

Je bent eindelijk klaar met studeren. Na jaren ploeteren en veel stress , heb je eindelijk dat papiertje in je hand en is het bye-bye school. Maar nu komt het probleem, wat gaan we nu doen? Doorstuderen, werken, reizen of gewoon lekker chillen? Het is aan jou de keus. Hierbij hopelijk een aantal tips die jou door dit moeilijke proces heen kunnen helpen.

Taalschool

Wanneer je klaar bent met je opleiding, en nog even bijvoorbeeld je Engelse taal omhoog wil krikken voordat je het werkveld in gaat is het handig om misschien naar het buitenland te gaan en een taal te leren. Dit kan ook Spaans, Japans of Frans zijn natuurlijk. In Nederland zijn er verschillende scholen die je daar een handje mee helpen!

Reizen

Heb je tijdens je schooljaren een klein zakcentje gespaard? Dan kan je er ook voor kiezen om een backpack te kopen en gewoon een paar weken/maanden/jaren te gaan rondreizen. Je kunt hier natuurlijk zelf voor de duur kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om eerst even een half jaar te werken en dan pas lekker op reis te gaan. De voorbereidingen zijn namelijk ook super leuk!

Nieuwe studie

Ben je nog jong, wil je eigenlijk nog niet werken en ik reizen ook niets voor jou? Je kunt altijd kiezen voor een vervolg studie of een nieuwe studie. Ook al vindt iedereen dat je moet gaan werken, denk aan jezelf. Als jij wil doorstuderen, moet je dat ook zeker doen!

Au Pair

Leef jij voor kinderen? Ga een jaar naar het buitenland toe, en wordt een au pair. Het betaalt goed, je hebt onderdak en eten voor een jaar en bovendien krijg je ook super veel vrije tijd om leuke dingen te doen!

Lijkt het jou ook wat? Ga lekker googelen en zoek dingen uit wat jou echt leuk lijkt en vraag informatie op. Voor iedereen is er namelijk wel wat wils: en anders kun je toch lekker beginnen met werken en over een tijdje gewoon besluiten!

Dit vind je misschien ook leuk...