Hobby Lifestyle

Nagelstyliste of schoonheidsspecialiste. Wat past het beste bij jou?

Je wilt het roer helemaal omgooien. Je hebt besloten de beautywereld in te gaan en gaat een cursus volgen. Wil je graag een cursus nagelstyliste volgen? Of toch liever een cursus tot schoonheidsspecialiste? In dit artikel gaan we het kort hebben over de beroepen ‘nagelstyliste’ en ‘schoonheidsspecialiste’, zodat jij erachter kunt komen welk beroep het beste bij jou past en welke cursus jij kan gaan volgen.

Nagelstyliste

Als nagelstyliste ben je gespecialiseerd in het verzorgen en het stylen van nagels. Je kunt hierbij bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen en onderhouden van kunstnagels. Tegenwoordig zijn kunstnagels zeer populair. Een veel voorkomende vorm van kunstnagels zijn acrylnagels. Hierbij maak je een mengsel met poeder en vloeistof, wat je vervolgens aanbrengt op de nagel. Ook is het als nagelstyliste van belang om nagelproblemen te kunnen herkennen en te verhelpen. Zo zul je manicures geven, waarbij je de nagels vijlt, polijst en velletjes verwijderd. Als nagelstyliste moet je kennis hebben van verschillende vijltechnieken en kun je bijzondere creaties maken naar wens van de klant. Je hebt namelijk vooral te maken met klanten die op zoek zijn naar nailart. Als nagelstyliste ben je dus niet alleen verantwoordelijk voor het verzorgen van nagels, maar ook het stylen en versieren van nagels.

Schoonheidsspecialiste

Een schoonheidsspecialiste is gespecialiseerd in het geven van ontspannen en verzorgende cosmetische behandelingen. Als schoonheidsspecialiste verbeter je de conditie van de huid. Je krijgt regelmatig te maken met cliënten met acne of een droge huid. Wanneer de klachten ernstig zijn, zul je de cliënten doorverwijzen naar een dermatoloog. Een schoonheidsspecialiste kan veel verschillende behandelingen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsbehandelingen, ontharing en massages. Je kunt er zelf voor kiezen welke behandelingen jij aanbiedt. Naast dat je behandelingen geeft, kun je ook producten verkopen die te maken hebben met verzorging.

Dus, zie jij jezelf meer als nagelstyliste of een schoonheidsspecialiste?

Dit vind je misschien ook leuk...