Kinderen Lifestyle

Hoe zorg je ervoor dat jouw kind veilig kan internetten?

Zo zorg je dat je kind veilig op het internet surft

Wil jij ervoor zorgen dat jouw kind veilig kan internetten? Misschien kijkt jouw kind liever interactieve tv, maar als je kind veel op internet zit, is het belangrijk dat je kind veilig gebruik kan maken van het internet. Het internet is de plek waar kinderen vermaak en inspiratie zoeken, maar ook de plek waar ze educatief materiaal bekijken. Misschien zoekt je kind via Youtube vaak filmpjes op van leuke tekenfilms, maar de kans is ook aanwezig dat je kind op filmpjes stuit die niet voor hen geschikt zijn. Hoe kun je voorkomen dat je kind per ongeluk films ziet die niet voor hem/haar geschikt zijn? Daar vertellen we je in dit artikel meer over. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw kind veilig gebruik laat maken van het internet.

Wijzig de instellingen op YouTube

Wil je je kind veilig filmpjes laten kijken op Youtube, dan is het mogelijk om een speciale veiligheidsmodus in te stellen. Ben je ingelogd met je Google account ,dan zie je onderaan de Youtube pagina Beleid & Veiligheid staan. Klik je hierop, dan kun je door naar het Veiligheidscentrum. Je kunt hier een beperkte modus instellen, waardoor zaken die niet geschikt zijn voor kinderen automatisch geblokkeerd worden. Zo zien ze alleen de leuke animatiefilmpjes.

Stel ouderlijk toezicht op de computer in

Wat je ook kunt doen, is via de computer het ouderlijk toezicht activeren. Dit kun je doorgaans doen via instellingen of via het configuratiescherm. Dit kun je vervolgens stap voor stap instellen. Om ervoor te zorgen dat je kinderen snel kunnen internetten, kun je ook nog voor glasvezel internet van Delta kiezen. Hierdoor laden de pagina’s sneller en heb je minder last van haperende beelden. Dit zal het internetten tevens leuker maken voor je kinderen.

Wijzig de instellingen op de tablet

Je kunt ook de instellingen op de tablet wijzigen. Zo kunnen je kinderen ook daarop veilig filmpjes kijken die voor hen geschikt zijn. Via de instellingen van de tablet heb je dit zo gedaan. Wanneer je kinderen veel op de tablet spelen, is het zeker aan te raden om deze geschikt te maken voor je kinderen.

Wil jij jouw kind ook veilig laten internetten? Ga dan meteen aan de slag met onze tips en maak jouw device veilig voor kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk...