Geen categorie

5 Tips om een goede kinderopvang te kiezen

Zoek jij een goede kinderopvang voor je kind en weet je niet waar je naar moet zoeken? Aan aanbod is er in ieder geval geen tekort. Want al zoek je een kinderopvang in Pijnacker of een kinderopvang in Den Haag, er is genoeg keuze. Maar wanneer weet je nou of een kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van je kind. Daar zin een paar handige tips voor. Lees ze allemaal hier. 

Tip 1 Check de kwaliteit van de kinderopvang 

Kwaliteit is best een breed begrip, want wat wordt er nou verstaan onder het woord kwaliteit? Dit verschilt natuurlijk per ouder en per kind. Wel kan er worden gesproken over de gemiddelde kwaliteit van de kinderopvang. Hiervoor kan er worden gekeken in het landelijk register kinderopvang. Vervolgens kan je voor je zelf na gaan wat jij belangrijker vindt en wat minder belangrijk bij een kinderopvang. 

Tip 2 Lees het pedagogisch plan van de kinderopvang 

Elke kinderopvang beschikt over een pedagogisch plan. Kijk voor het inschrijven bij de kinderopvang altijd naar hoeveel vaste pedagogische medewerkers er werken in één groep kinderen. Je wilt namelijk niet dat dit dagelijks anders is. Dit is niet goed voor de strictuur en routine van de kinderen. 

Tip 3 Ga na hoe de communicatie met de ouders verloopt 

Communicatie met de ouders staat vaak bovenaan op het lijstje van ouders bij het kijken naar kinderopvangen. Want als er iets met je kind gebeurt, wil je dat natuurlijk wel weten. Vraag dus altijd na hoe deze communicatie verloopt. 

Tip 4 Beschikt de kinderopvang over een HKZ-certificaat? 

Elke goede kinderopvang kan een HKZ-certificaat ontvangen. Deze toont aan dat het bedrijf goed de zaken op orde heeft en dat intern alles juist verloopt. Ook toont dit certificaat aan dat het bedrijf de kinderen en ouders beide centraal zet en dat de omgeving waarin het kind verblijft veilig is. 

Tip 5 Breng een bezoek aan de kinderopvang 

Tot slot de gouden tip die elke ouder moet nemen. Als een kinderopvang je bevalt, is het handig om hier een bezoek te brengen. Neem je kind mee met het bezoek om de sfeer en omgeving samen te ervaren. Als deze tips allemaal een voldoende scoren, dan heb jij een goede kinderopvang gevonden. 

Dit vind je misschien ook leuk...