Algemeen

Mobiele airco’s: welke voordelen hebben deze

Het klimaat in onze contreien is geleidelijk aan het veranderen. De afgelopen decennia was dat te merken aan wisselvalliger weer. Wat specifiek opvalt aan ons veranderende klimaat is dat het aantal tropische dagen aan het toenemen is. Een flink aantal zomerse of tropische dagen in het zomerseizoen en ook lenteseizoen zijn eerder regel dan uitzondering aan het worden. Vanwege deze ontwikkeling is het belangrijker dan ooit om te zorgen dat je goed voorbereid bent op beklemmend weer. Airconditioning in huis gebruiken, en dan specifiek een mobiele airco, is om die reden een verstandige keuze. Een toenemend aantal mensen kiest voor het gebruiken van een mobiele airco. In dit artikel leggen we uit wat het gebruik van dit type airconditioning zo voordelig en aantrekkelijk maakt.

Een mobiele airco betekent optimaal gebruiksgemak

Een groot voordeel van mobiele airconditioning gebruiken boven een vast systeem, is het superieure gebruiksgemak van mobiele luchtverfrissers. Het enige wat je feitelijk hoeft te doen om het apparaat in werking te zetten, is deze via de stekker aansluiten op het stroomnetwerk. Je plugt de stekker erin en profiteert direct van de frisse lucht die uit het apparaat komt. Veel gemakkelijker kun je het jezelf natuurlijk niet maken!

Een relatief voordelige oplossing

Ideaal aan een airco die mobiel ingezet kan worden, is dat deze vorm van airco behoorlijk voordelig is in vergelijking met een vaste installatie. Een mobiel aircosysteem hoeft namelijk niet door een elektricien te worden geïnstalleerd, maar is direct gebruiksklaar. En dat scheelt natuurlijk flink in de portemonnee, want je hoeft dus geen installatiekosten te betalen. Voor de meeste effectiviteit adviseren we wel op zoek te gaan naar de beste mobiele airco op de markt.

Je kunt jouw airco flexibel en waar nodig inzetten

Naast het gebruiksgemak en de voordelige prijs van mobiele aircosystemen, is het fijne aan mobiele airconditioning het feit dat je optimaal flexibel bent. Met een mobiel apparaat kun je feitelijk elke ruimte in je woning of je bedrijf koelen die je maar wilt. Je kunt het apparaat bijvoorbeeld overdag in de woonkamer zetten om de atmosfeer daar wat aangenamer te maken. Vervolgens verplaats je de airco in de vroege avond naar je slaapkamer, zodat de temperatuur daar lekkerder wordt. Had je daarentegen in plaats van voor een mobiele airco voor een vast en geïnstalleerd systeem gekozen, dan had je minstens twee airco’s nodig gehad om hetzelfde resultaat te bereiken. Reken maar uit wat een mobiel apparaat in dit opzicht aan kosten scheelt. Het gaat al snel om honderden euro’s die je uitspaart als je voor een verplaatsbare airco kiest in plaats van voor een vast systeem.

Er valt genoeg te kiezen

Verplaatsbare airco’s zijn er in allerlei soorten en maten. De keuze op dit gebied is echt enorm. Afhankelijk van je wensen is er altijd maatwerk mogelijk. Zo vindt de ene persoon het belangrijk dat de airco fluisterstil is, omdat deze ook in de slaapkamer gebruikt moet kunnen worden. Een ander wil juist een apparaat dat energiezuinig is. Of een aircomachine die er stak en modern uitziet. Wat je wensen ook zijn: er is qua verplaatsbare airco’s keuze genoeg voor de hedendaagse kritische consument om een airco in huis te halen!

Dit vind je misschien ook leuk...