Algemeen

Helpt kurkuma om de vruchtbaarheid te vergroten?

Het lijkt erop dat iedereen het tegenwoordig over kurkuma heeft. Vrienden sprenkelen het ineens over hun eten en ruilen hun americano in voor een kurkuma latte. Er zijn verschillende onderzoeken naar kurkuma geweest en het schijnt verschillende positieve eigenschappen te hebben, maar de belangrijkste vraag waar we het antwoord op moeten weten, helpt kurkuma bij vruchtbaarheidsverbetering?

Wat is kurkuma?

Kurkuma is een culinaire specerij die traditioneel voornamelijk in de Aziatische keuken wordt gebruikt. Het wordt ook al duizenden jaren gebruikt als een krachtige ontstekingsremmer in de Chinese en Indiase geneeskunde. Kurkuma is verwant aan gember en qua uiterlijk lijkt het erg op elkaar, maar wanneer de wortel wordt doorgesneden, wordt de gele kleur duidelijk.

Wat zijn dan de goede eigenschappen van kurkuma? Het belangrijkste actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine. Curcumine heeft bewezen effecten die vergelijkbaar zijn met ontstekingsremmende medicijnen, maar zonder potentieel schadelijke bijwerkingen. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine, en er zijn veel onderzoeken die de voordelen ervan aantonen bij de behandeling van aandoeningen variërend van artritis tot kanker tot inflammatoire darmaandoeningen.

Hoe kan dit de vruchtbaarheid helpen?

We weten van kurkuma dat deze werkt als ontstekingsremmer. En als ontstekingsremmer ondersteunt kurkuma het immuunsysteem. Het is ook een krachtige antioxidant, wat betekent dat het in staat is om schadelijke vrije radicalen te bestrijden en ons DNA te beschermen tegen schade. Het kan ook helpen beschermen tegen toxiciteit door zware metalen door enzymen te stimuleren die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Het verminderen van overmatige ontstekingen, het beschermen van DNA en het verminderen van de toxiciteit van zware metalen zijn topprioriteiten bij het proberen zwanger te worden, dus het is gemakkelijk in te zien waarom het een goed idee zou kunnen zijn om kurkuma te gebruiken voor zowel mannelijke als vrouwelijke vruchtbaarheid.

Bovendien worden veel van de aandoeningen waarmee vrouwen worden geconfronteerd wanneer ze proberen zwanger te worden, gekenmerkt door ontsteking en pijn, dus kurkuma kan nuttig zijn bij het verbeteren van de vruchtbaarheid bij deze vrouwen. Voorbeelden van vruchtbaarheid gerelateerde aandoeningen waarbij kurkuma gunstig kan zijn, zijn PCOS, endometriose, vleesbomen en premenstruele spanning.

Dit vind je misschien ook leuk...