Lifestyle

Is witte wijn goed voor je?

Heel af en toe is het ideaal om jezelf te trakteren op een fles wijn en nog lekkerder met een droge witte wijn. Wijn is een geweldige uitvinding en de meeste mensen zijn er dol op. Een interessant feit over witte wijn is dat het wordt geproduceerd door de alcoholische gisting van de niet-gekleurde pulp van druiven. Interessant is dat witte wijn wordt gemaakt van witte druiven, die geel of groen van kleur zijn, zoals de suvigin blanc of riesling. Bovendien veroorzaakt droge witte wijn geen hoofdpijn en geeft het geen vlekken op kleding. Het heeft een aangename geur en het past goed bij kaas. Dus het is eerlijk om te zeggen dat witte wijn goed voor je is.

Witte wijn kan helpen bij gewichtsverlies

Witte wijn kopen om te drinken en om af te vallen wordt regelmatig gedaan. Het goede nieuws voor je is dat witte wijn je daadwerkelijk kan helpen om af te vallen. Witte wijn bevat antioxidanten die quercetine, resveratrol en epicatechine worden genoemd. Deze verbindingen zijn de meesters in het verlagen van het cholesterolgehalte en ziekteverwekkende vrije radicalen in je systeem. Als gevolg hiervan vermindert witte wijn het vet in je systeem. Als je als dame er sexyer uit wilt zien en je middelomtrek wilt verkleinen, kun je beter nu die witte wijn bestellen en beginnen te drinken. Maar witte wijn bevat natuurlijk alcohol, dus drink verantwoord.

Witte wijn kan je hersenen helpen

Volgens een oude mythe wordt gezegd dat het drinken van alcohol hersencellen doodt en je na verloop van tijd dom kan maken. Maar volgens een recent onderzoek van de Columbia-universiteit waarbij ongeveer 1.000 mensen betrokken zijn, is bewezen dat het met mate drinken van witte wijn de hersencellen en hersenfuncties helpt verbeteren. In principe is witte wijn dus goed voor je hersenen. Een andere studie van het Universitair Medisch Centrum van Rochester wees uit dat gematigde consumptie van witte wijn ontstekingen in de hersenen kan verminderen en eventuele toxiciteit kan helpen wegnemen.

Dit vind je misschien ook leuk...