Algemeen Lifestyle

Hoe maak je je badkamer schoon?

Omdat je op je badkamer vertrouwt om je lichaam schoon te houden, mag je wel zeggen dat het de schoonste ruimte in je huis moet zijn. Door het water, de stoom en het vuil in je badkamer kunnen er gemakkelijk bacteriën, schimmels en ongewenste geurtjes ontstaan.

Om schimmel in de badkamer en andere ophopingen te voorkomen, is het het beste om de ruimte ten minste elke één tot twee weken grondig schoon te maken, afhankelijk van hoe vaak je je douche schoonmaakt, de vloer veegt of kranen desinfecteert. Toiletten, gootstenen en andere veel gebruikte ruimtes moeten echter wekelijks worden schoongemaakt. In een poging om de last te verlichten, zijn er kleine dingen die je dagelijks kunt doen om de ruimte schoner te maken: veeg gemorste of spatten op de spiegel weg, houd de gootsteen en het aanrecht droog en veeg de toiletbril en de kraanhendels om de twee tot drie dagen schoon. Wanneer het tijd is om je hele badkamer, of het nu een make-up kamer of een grote badkamer is, een grote opfrisbeurt te geven, volg dan deze tips en trucs over hoe je een badkamer schoonmaakt.

Tegels

Vooral als je een met tegels beklede douche hebt, moet je ervoor zorgen dat het voegmiddel niet groezelig en geel wordt door het wekelijks goed te schrobben. Wanneer je een waas op je voegen opmerkt, volg dan deze beproefde en bewezen werkende methode. Meng allereerst 3/4 kop chloorbleekmiddel met 1 liter water. Of probeer voor een middel van HG om je tegels mee schoon te maken. Draag rubberen handschoenen en gebruik een harde borstel om het middel om je tegels mee schoon te maken op een klein oppervlak per keer aan te brengen. Zorg ervoor dat de vloeistof niet op jou of de omringende oppervlakken spettert. Laat het zelfgemaakte of HG middel enkele minuten inwerken en schrob en spoel het er vervolgens af.

Gootsteen

Niet alleen is je badkamer wastafel een van de eerste plaatsen waar smurrie en vuil zich ophoopt (denk ook aan haarlokken en tandpasta opbouw), maar het herbergt ook tonnen van ziektekiemen en bacteriën. Hier is de beste manier om je badkamer gootsteen schoon te maken: Spuit een desinfecterende badkamerreiniger (HG biedt hier tal van middelen voor) rond de wastafel en veeg het af met een doek of spons. Spuit of veeg kraangrepen af met een desinfecterende spray of doekje en laat ze nat blijven gedurende de op de verpakking aangegeven tijd om bacteriën te doden. Je kunt dit vervolgens afspoelen en met een zeem afnemen om het mooi glimmend te maken.

Wc

Je wilt niet alleen dat je toilet stralend wit blijft, maar je wil er ook zeker van zijn dat de zitting en de handgreep vrij zijn van bacteriën. Dat doe je als volgt: Breng een toiletbrilreiniger van merken als HG niet te zuinig aan en laat deze maximaal vijf minuten inwerken voordat je hem schrobt met een borstel met een stevige borstelharen. Spoel vervolgens door. Veeg de toiletbril en de handgreep schoon met desinfecterende doekjes, of een doekje met een sopje. De toiletborstel moet ook worden schoongemaakt. Laat de toiletborstel na gebruik uit de houder drogen en spray hem in met een desinfecterend middel.

Dit vind je misschien ook leuk...