Hobby Kinderen Lifestyle

Hoe organiseer ik een kinderfeestje?

Ben je aan het oriënteren naar kinderfeestje Dordrecht? De gouden tip is om op tijd te beginnen. Daardoor zul je stress voorkomen en zorg je voor een geslaagd kinderfeestje. Vaak moet je plaatsen van tevoren vastleggen of diensten van andere vooraf reserveren.

Voorpret

Heb je de plaats vaststaan? Dan kun je al beginnen met een mooie uitnodiging. Het zorgt al voor wat voorpret en verstuur ze of deel ze uit op school. Maar wanneer niet iedereen uitgenodigd wordt is versturen of thuisbrengen eerlijker tegenover de andere. Zorg dat je de 5 w’s beantwoord zoals wie, waar, wat, waarom en wanneer. Hiermee geef je meer duidelijkheid over de dag naar de ouders toe. Maar hoeveel vriendjes en vriendinnetjes nodig je uit? Je kunt de vuistregel aanhouden van hoeveel jaar, zoveel vriendjes, maar je kan ook denken aan het type feestje. Hou je een discofeestje thuis in de schuur? Dan kunnen er gemakkelijk meerdere komen. Maar ga je knutselen? Dan is de hele klas thuis niet handig. Informeer vooraf bij de ouders voor eventuele bijzonderheden en allergieën van de genodigden. Hier kun je vooraf rekening mee houden. Mocht er iets gebeuren? Zorg dan dat je de ouders kunt bereiken

De grote dag

Luister goed naar je kind. Het is zijn of haar feestje dus laat hem kiezen wat jullie die dag gaan doen. Leg wat ideeën voor zodat het binnen het budget en mogelijkheden past. Doe ook iets wat bij jouw kind past. Ga bijvoorbeeld niet zwemmen als je kind daar niet van houdt. Maar houdt je kind van prinsessen, zorg dan voor een leuk prinsessen feest. Zorg dat je niet alleen bent en regel extra handen. Dit maakt het alleen maar gemakkelijker.

Hoewel je de kinderen hun gang moet laten gaan moet je ook zorgen voor een aantal rustmomenten. Zo kunnen de kinderen even afkoelen. Voorkom ook dat kinderen zich buitengesloten voelen. Kinderen kunnen gemeen zijn. Geef het kindje aandacht en betrek het erbij. Zorg dat het voor iedereen een leuke dag is.

Dit vind je misschien ook leuk...