Lifestyle

Waarom kiezen voor een elektrische bakfiets als moeder?

Als moeder zijnde herken je dit probleem vast wel; boodschappen doen samen met je kindje op de fiets. Vaak is het onhandig en ook niet zo veilig, de elektrische bakfiets kan hiervoor de ideale oplossing zijn voor moeders die vele balletjes hoog moeten houden. In deze blog gaan we vijf redenen geven waarom een elektrische bakfiets zo’n fijne uitvinding is. 

Snelheid

Wanneer je met een elektrische bakfiets op pad gaat heb je altijd de wind mee, ondanks dat je het zware gewicht van je kindje(s) en de boodschappen mee moet nemen ben je een stuk sneller dan op de gewone fiets. Daarnaast ben je met de elektrische bakfiets een stuk gezonder bezig, je kunt de auto namelijk veel vaker thuislaten! Dat scheelt je een hele hoop tijd, je hoeft namelijk niet je kindjes steeds in de autostoeltjes te zetten en de auto in- en uit te laden. 

Plezier

De elektrische bakfiets geeft je een stuk meer plezier tijdens het fietsen, je kunt met gemak langere afstanden fietsen zonder dat je helemaal vermoeid bent. In de zomer kan je nog een extra stukje om fietsen om te genieten van de mooie omgeving. Wanneer je al onderweg bent en je de melding krijgt van kans op een bui ben je een stuk sneller thuis. 

Meer ruimte

In vergelijking met een mamafiets heeft een bakfiets een stuk meer ruimte, naast dat er voldoende ruimte is voor je kleintjes houdt je ook nog ruimte over voor je boodschappen. Vele bakfietsen zijn uitgerust met een bankje waardoor er meerdere kindjes in de bakfiets kunnen zitten. 

Veiligheid

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, toch zit je kindje een stuk veiliger in een bakfiets dan op een normale fiets. In de meeste bakfietsen kun je je kindje ook vast zetten zodat ze niet zomaar gaan staan tijdens het fietsen. 

Vrijheid en gemak

Met de bakfiets kan je veel meer genieten van je vrijheid dan met de auto, je kan namelijk vaak lekker eenvoudig voor de deur parkeren. Én je hoeft niet ellendig lang te zoeken naar een parkeerplekje omdat er veel meer ruimte is. 

Dit vind je misschien ook leuk...