Lifestyle

Een nieuw maatje in huis? Dit moet je allemaal weten!

Leuk voor de kinderen, een nieuw maatje in huis. Maar nog leuker voor jou, urenlange knuffel sessies (mits je een kat koop die hier ook van houdt tenminste :)) Een kat is een gemakkelijke huisgenoot en veel mensen kiezen dan ook voor een kat omdat je een kat niet hoeft uit te laten en een kat vrij zelfstandig is. Haal je een kitten in huis, dan zullen de kinderen uren speelplezier met je nieuwe kitten hebben! Toch moet je er goed over nadenken als je een kat in huis haalt.

Katten hebben vrijheid nodig

Katten kunnen erg zelfstandig zijn en zijn over het algemeen minder gehecht aan ons dan een hond dat is. Geef je kat dan ook haar of zijn vrijheid! Dit kun je perfect oplossen door een kattenluik met chip te kopen. Je kat kan zelf bepalen wanneer hij naar buiten wilt, maar door de chip gaat het kattenluik alleen voor jou kat open en worden ongewenste indringers buiten gelaten.

Kies voor een katje uit het asiel of buitenland

Wist je dat er heel veel jonge katjes in het asiel zitten. Soms worden er nestjes gevonden en deze katjes zoeken natuurlijk ook allemaal een nieuw thuis. Hoe mooi is het om zo’n beestje een nieuw leven te geven vol met liefde en speelplezier? Ook in landen als Spanje of Griekenland stikt het vaak van de zwerfkatten. Er is toch niets mooiers dan een kat uit Griekenland een mooi nieuw leven in Nederland te geven?

Katten hebben aandacht en verzorging nodig!

Ook al zijn katten over het algemeen erg zelfstandig, af en toe kroelen, vind jouw harige viervoeter heerlijk. Vergeet niet dat je kat ook aandacht en verzorging nodig heeft. Zo moet je kat ook jaarlijks naar de dierenarts voor de vaccinaties en een controle. Maar ook als je op vakantie gaat dan moet jou kat wel door iemand verzorgd worden.

Laat kinderen en katten nooit alleen!

Hoe goed je je kat ook kent, kinderen zijn vaak nog onberekenbaarder, waar jou kat vervolgens op kat reageren. Je hoort vaak genoeg dat kinderen de kat aan de staart trekken of achterna rennen. Als je kat hier geen zin in heeft, zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg dus dat kinderen en huisdieren nooit alleen zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...