Algemeen

Homeopathische middelen voor je gezondheid

Homeopathische middelen: wat is het en wat kun je ermee? Allereerst is het belangrijk dat we kijken naar wat homeopathie inhoudt en waarom we dit steeds vaker terug zien komen. De afgelopen jaren is alternatieve geneeskunde steeds populairder geworden. We hebben daarom gekeken naar bekende, homeopathische middelen die goed zijn voor je gezondheid en je erg kunnen helpen bij bepaalde klachten. Lees snel verder! 

  1. Wat is homeopathie? 

Homeopathie is het beginsel van zelfgenezing. Bij alternatieve geneeskunde gelooft men dat het lichaam zichzelf van alle klachten kan genezen. In sommige gevallen is deze zelf genezende kracht geblokkeerd door bepaalde situaties of gedachten. Door homeopathische middelen te gebruiken kun je van deze blokkade af komen. Zo komt de natuurlijke zelfherstellende kracht van je eigen lichaam weer vrij. Het gebruik van medicijnen wordt dus vermeden bij homeopathie. 

  1. Stress is de grootste oorzaak van gezondheidsproblemen

Het is niemand ontgaan dat stress bij steeds meer mensen voorkomt. De afgelopen jaren is stress erg gestegen en zien we dat een hoop mensen veel klachten ervaren met stress als grootste oorzaak. Maar wat is stress dan precies? Stress ontstaat wanneer er te lang te veel spanning in je lichaam aanwezig is. Er bestaan daarnaast drie soorten stress: spannende stress, frustrerende stress en schadelijke stress. Door uit te zoeken van welk soort stress je last hebt, kun je vanuit daar werken naar een rustiger, stressvrij leven.

  1. Homeopathische middelen tegen stress 

Weet je niet goed hoe je zelf minder leert te stressen of heb je voorheen medicijnen gebruikt en heeft dit niet geholpen? Dan kun je advies vragen aan een bachbloesemtherapeut. Je kunt bach druppels op maat krijgen waar je rustiger van wordt. We raden altijd aan om ook met iemand te gaan praten om de juiste sturing te krijgen. Het is niet gek als je er zelf niet uitkomt. Ga je liever niet naar de huisarts? Dan kun je ook altijd contact opnemen met een homeopathische arts. Uiteindelijk is het belangrijk dat je ergens voor kiest waar je je het prettigst bij voelt. 

Wat verder ook goed om te weten is waar homeopathische middelen van gemaakt worden. Is er verschil ten opzichte van medicijnen? Ja zeker! Ingredi├źnten die je in homeopathische middelen kunt vinden zijn plantaardige en minerale grondstoffen. Zo ook dierlijke middelen zoals honingbij of inkt van een inktvis. Hierbij wordt er niet getest op dieren, maar op mensen. Altijd dier- en mensvriendelijk dus! 

Dit vind je misschien ook leuk...