Algemeen

Hoe maak je je tuin snel en voordelig zomerklaar?

De tuin gereed maken voor de komende zomermaanden is iets waar veel woningeigenaren elk voorjaar weer druk mee zijn. En terecht, want wat is er idealer dan een tuin die tijdens de zomertijd mooi, comfortabel en lekker praktisch is ingericht met fraaie planten, bloemen en goed tuinmeubilair van Warentuin?

Toch is het zomer bestendig maken van je tuin best lastig. Want hoe pak je dit aan? Hoe kun je je tuin (en daarmee jezelf) op een snelle en voordelige manier voorbereiden op de warme tijd die aanstaande is? Met de tips hieronder wordt dat een stuk gemakkelijker!

Gebruik de juiste accessoires voor meer comfort

In een zomerklare tuin mag een loungeset met een overkapping, parasol of een goed zonnescherm, niet ontbreken. Je wilt namelijk bij mooi weer comfortabel in de tuin kunnen zitten om van de zomerzon te genieten. Zorg daarom dat je een lekker zittende loungeset op je terras hebt staan. Een tip: koop er een terrasheater of tuinhaard bij, zodat je op frisse zomeravonden lekker lang buiten kunt zitten zonder dat je het koud krijgt.

Verzorg je gazon en planten tijdig

Zorg ervoor dat, voordat het warm weer wordt, je je gazon, planten en bloemen goed onderhoudt. Haal onkruid tussen de planten weg en verwijder dode bladeren en takjes. Zo krijgen je gazon meer lucht en zonlicht en groeit je gewas beter. Maai je gazon goed kort en zorg voor bemesting van je gras en planten.

Recycle regenwater en organisch materiaal

Een regenton kopen om je tuin zomerklaar te maken, is een van de slimste zetten die je kunt doen ter voorbereiding op de zomermaanden. ’s Zomers is water namelijk schaars. Door hemelwater op te vangen in een regenton, kun je op een slimme en voordelige manier water besparen en gebruiken om je gazon en gewassen mee te besproeien.

Steeds vaker zien we ook tuinen met een speciale composthoek. Dit kan een losse GFT-bak zijn of een speciaal hoekje in de tuin waar je tuinafval en groenafval bewaard. Dit organische materiaal kun je later weer gebruiken als meststof voor je tuin.

Ruim je schuur grondig op

Het opruimen van je schuur hoort als activiteit zeker ook bij het zomerklaar maken van je tuin. Zorg ervoor dat de tuingereedschappen goed gesorteerd worden en voor het grijpen liggen. Hetzelfde geldt voor spullen die je ’s zomers goed kunt gebruiken. Denk aan het opzetzwembad, de barbecue, briketten en aanmaakblokjes voor je barbecue en het kinderspeelgoed.

Dit vind je misschien ook leuk...