Algemeen

Hoe kun je je kleine onderneming na corona redden met behulp van DaaS?

Allereerst, wat is DaaS?

DaaS staat voor Device as a Service. DaaS bouwt voort op het concept dat het product (in dit geval computers en laptops) op aanvraag aan de gebruiker kan worden verstrekt, en het gehele installatieproces en verzorging hiervan uit handen worden gegeven. Een laptop leasen was nog nooit zo noodzakelijk geweest als nu, ook voor kleine bedrijven!

Er zijn veel hardware supply chain-oplossingen voor grootschalige ondernemingen. Kleinere, groeiende bedrijven worden echter vaak buitengesloten zonder een oplossing die goed aansluit op hun behoeften.

Kleine bedrijven hebben snelle service nodig voor hun omvangrijke personeel en de flexibiliteit om hen te helpen groeien zonder hun dienstverlening aan klanten te belemmeren.

DaaS is een uitstekende aanpak voor een groot aantal industrieën en verschillende bedrijfsgroottes. En ook is het ideaal voor kleinere ondernemingen die schaal willen toevoegen en hun activiteiten willen ombuigen voor de beste groei.

Hoe de pandemie Device as a Service essentieel maakte

Hoewel DaaS een relatief nieuw fenomeen is, heeft het bedrijven altijd al grote voordelen geboden. Bedrijven die early adopters zijn, hebben:

Meer geld bij de hand voor andere investeringen

Betere kwaliteit van de werkoutput

Hogere productiviteit

Gelukkiger personeel

De mogelijkheid om operaties en rollen naar behoefte te verschuiven zonder zich zorgen te maken over de limieten van hun apparaten. Maar tijdens de pandemie was DaaS niet alleen een voordeel, het was cruciaal. Slimme bedrijven die al met Daas werkten, hadden een naadloze en veilige overgang naar thuiswerkend personeel. Ze konden snel overstappen op laptops en tablets en deze gemakkelijk en al geïnstalleerd krijgen bij hun nieuwe externe medewerkers. Niet alleen dit, maar de extra beveiliging in deze DaaS-apparaten betekende dat deze bedrijven zich geen zorgen hoefden te maken over oude persoonlijke apparaten of menselijke fouten die datalekken veroorzaakten.

Degenen die geen DaaS hadden, moesten ook:

personeel dwingen onnodig en gevaarlijk te werken op kantoor

Of werk op verouderde, onbetrouwbare apparaten in huis

Of wacht eeuwen op een nieuw geschikt apparaat

Waarom DaaS populair zal blijven na de lockdown

Helaas zal COVID niet verdwijnen alleen omdat de lockdown eindigt of er een vaccin is. Het werken op kantoor zal makkelijker worden maar het vaccin is niet 100% en er komen voortdurend varianten op.

Bovendien blijven sommige mensen kwetsbaarder dan anderen, en het zou discriminerend zijn om deze werknemers te benadelen of niet in dienst te nemen. Bovendien hebben veel werknemers bewezen dat hun werk op afstand kan worden gedaan, dat ze geld en tijd besparen bij het woon-werkverkeer en dat ze een betere balans tussen werk en privéleven en levenskwaliteit hebben. Dat willen ze niet opgeven en massaal zullen ze zich niet zo snel laten verleiden om iets anders te accepteren als werken op afstand is bewezen succesvol te zijn.

De wens om thuis te blijven werken is niet uitsluitend gedreven door medewerkers. Bedrijven kunnen enorm veel geld besparen op kantoorkosten, verwarming, verlichting, huur.

Nu veel bedrijven zich hebben aangepast aan thuiswerkers, is het waarschijnlijk dat ze hier blijven, althans gedeeltelijk. Dit maakt DaaS in de toekomst nog belangrijker, aangezien bedrijven hun personeel verschillende manieren van werken moeten aanbieden.

Dit vind je misschien ook leuk...