Wonen

Loungeset of tuinset kopen? Volg deze handige tips!

Een terrasje pakken en een drankje doen vinden we allemaal hartstikke gezellig, maar eigenlijk kun je dit ook prima in je eigen achtertuin doen. Nodig mensen dus gewoon uit om bij je thuis te komen deze zomer, want met een nieuwe loungeset zit je hier nog veel fijner. Lijkt dit jou ook wat? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we een aantal handige tips, zodat het gegarandeerd een topzomer in eigen tuin wordt!

Er is altijd wel een geschikte loungeset voor jou

Loungesets komen in verschillende soorten en maten. Dit is maar goed ook, want tuinen, balkons en dakterrassen komen ook in allerlei vormen. Dit betekent dus dat je eigenlijk altijd wel een mooie loungeset voor jouw situatie kunt vinden. Meet van tevoren de ruimte af waarin de loungeset moet komen te staan, zodat je gerichter kunt zoeken naar een geschikt exemplaar. Bedenk ook hoe je de loungebank buiten wilt neerzetten en hoeveel zitplaatsen je graag zou willen. Kun je na lang zoeken nog steeds geen geschikte set vinden? Dan is het ook mogelijk om losse onderdelen aan te schaffen. Deze schuif je makkelijk aan elkaar en geven je dus veel flexibiliteit. Losse onderdelen zijn sowieso fijn als je regelmatig een andere look in je tuin wil hebben. Door deze te verplaatsen, heeft de ruimte binnen no time weer een andere uitstraling.

Goedkoop is niet altijd goed

Goedkoop is duurkoop. Deze uitspraak ken je vast ook en helaas geldt het voor veel dingen. Zo ook bij een loungeset. Goedkope loungesets gaan misschien maar een of twee zomers mee, dus voor de portemonnee is het op de lange termijn beter om voor een betere kwaliteit (en dus duurder) exemplaar te gaan. Bij het aanschaffen van een loungeset moet je dus niet teveel beknibbelen op de prijs. Een goede kwaliteit aluminium loungeset gaat nog jaren mee, dus de dure prijs kun je dan in principe uitsmeren over meerdere jaren. Zie het daarom als een investering waar je nog lang plezier aan beleeft.

Inspiratie voor een nieuwe loungeset

Uiteraard kun je naar een woonwinkel om inspiratie op te doen in de showroom. Je kunt dan ook meteen even proefzitten. Maar kijk ook zeker eens op het internet. Online vind je talloze ideetjes en mogelijkheden qua materiaal, kleuren, formaat en soorten loungesets. Daarnaast is het internet heel laagdrempelig en kun je makkelijk eindeloos doorscrollen. Misschien kom je zelfs online de loungeset van je dromen tegen en kun je hem meteen bestellen. En zo niet, dan is het internet nog steeds handig om te bepalen wat jij nou eigenlijk in een loungeset zoekt. Sla alle plaatjes op in een mapje en schrijf voor jezelf op wat je belangrijk vindt. Een loungeset is een grote investering en dus moet je niet settelen voor iets wat je eigenlijk niet wilt!

Dit vind je misschien ook leuk...