Kinderen Wonen

Van kinderkamer naar tienerkamer: lees deze tips

Het is zover: je kleine kindje is zo klein niet meer. Het wordt een echte tiener! Rond deze leeftijd wordt de slaapkamer steeds belangrijker. Het is daarom een goed moment om de kamer een make-over te geven. Weet je niet waar je moet beginnen? Maak dan gebruik van de 7 onderstaande tips.

Tip 1: Creëer een eigen plekje

Tieners krijgen steeds meer behoefte aan privacy. Het is daarom fijn om ze echt een eigen plekje te geven. Slaapt jouw tiener momenteel op één kamer met een broertje of zusje? Creëer dan een scheiding tussen de bedden. Dit kan met een kast, een gordijn of een dun wandje. In het ideale geval kun je een andere kamer in huis vrijmaken en een hele nieuwe slaapkamer inrichten, bijvoorbeeld op zolder. Als de zolder erg krap is, kun je een dakkapel laten plaatsen. Vraag een dakkapel offerte aan om de beste deal en juiste specialist te vinden.

Tip 2: Schaf een twijfelaar aan

Een twijfelaar is een echt tienerbed. Het formaat zit tussen een eenpersoons en tweepersoonsbed in. Het neemt dus minder ruimte in beslag dan een écht tweepersoonsbed, maar oogt wel een stuk volwassener.

C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\2137-mamatotaal-van-kinderkamer-naar-tienerkamer-lees-deze-tips (2).jpg

Tip 3: Geef de muren een neutrale kleur

De stijl van een tiener kan erg vaak veranderen. Het is daarom handig om de muren van de slaapkamer een neutrale kleur te geven. Bij een hele uitgesproken kleur is de kans vrij groot dat ze er snel op uitgekeken zijn. Vervolgens kun je de ‘saaie’ muren naar wens decoreren. Wat dacht je van een gave posterwand?

Tip 4: Zet een bureau in de slaapkamer

Als er voldoende ruimte is, is het fijn om een bureau in de tienerkamer te plaatsen. Hier kunnen ze in alle rust huiswerk doen of leren voor toetsen. Dit werkt nou eenmaal beter dan studeren aan de keukentafel.

C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\2137-mamatotaal-van-kinderkamer-naar-tienerkamer-lees-deze-tips (3).jpg

Tip 5: Werk met ledverlichting

Stoere tieners zijn gek op ledverlichting. Het liefst van die ledstrips die je kunt veranderen van kleur. Het goede nieuws is dat dit soort ledstrips gemakkelijk zelf te bevestigen zijn.

Tip 6: Koop nieuw beddengoed

Neem (als ze dat zelf ook willen!) afscheid van al het beddengoed met kinderlijke prints en kleurtjes. Maak de overstap naar een dekbedovertrek in een neutrale tint of met een hip motiefje. 

C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\2137-mamatotaal-van-kinderkamer-naar-tienerkamer-lees-deze-tips (1).jpg

Tip 7: Slaapkamer op zolder? Zorg voor goede isolatie

Wil je een tienerkamer op zolder creëren? Zorg er dan voor dat de kamer goed is geïsoleerd. Dit is essentieel voor een fijne nachtrust. Besteed aandacht aan de dakisolatie en de kozijnen. Wil je een dakkapel kopen? Verdiep je dan in de kunststof dakkapel prijzen. Kozijnen van kunststof hebben een goede isolatiewaarde.

Dit vind je misschien ook leuk...