Hobby Lifestyle

Wat zijn indoor sportschoenen?

Veel mensen zeggen dat ze het heerlijk vinden om buiten te sporten. Maar Nederland is nu niet de meest ideale plek op aarde om dat het hele jaar te doen. Met de onvoorspelbare regenbuien of bloedhitte van de afgelopen zomers is het helemaal niet zo lekker om je in de buitenlucht in te spannen. Gelukkig heb je altijd de optie om binnen te sporten. Het is dan ook niet voor niks dat indoor sporten zo populair zijn in ons land. 

Laat geen sporen achter

Je hoeft niet na te denken over lange mouwen of een dikke trainingsbroek, elke outfit is goed in een sporthal. Wat wél belangrijk is, zijn de indoor sportschoenen die je kiest. Deze verschillen namelijk van gewone sneakers. Dat heeft alles te maken met de vloer in een zaal. Herinner je je nog wel de gymlessen van vroeger? Daar mocht je alleen sportschoenen aan met witte zolen dragen. In principe geldt dat vaak nog steeds, maar de meeste indoor schoenen zijn tegenwoordig zo gemaakt dat ze geen strepen op de zaalvloer achterlaten. Of dat nu witte of zwarte zolen zijn. 

Demping en grip 

Bij zaalsporten heeft de vloer nog meer invloed op het ontwerp van zaalschoenen. Het is namelijk een erg harde ondergrond. Om je gewrichten, zoals knieën en enkels, te beschermen, speelt demping een belangrijke rol. Zaalsporten als basketbal, volleybal en handbal zijn superexplosief.en vragen veel van je lichaam. Korte sprints, zijwaartse bewegingen en jumps; daar heb je stevige indoorschoenen voor nodig. Met een laag foam aan de binnenkant worden schokken gedempt. Bijvoorbeeld als je landt na een sprong. Bij deze dynamische sporten heeft ook de grip van de schoen een belangrijke functie. Deze geeft je grondgevoel en houdt je overeind. Indoor sportschoenen laten dus niet alleen géén strepen achter, ze bieden ook ongekende grip. Een speciaal profiel en patroon op de onderkant maakt het mogelijk om alles uit een training of wedstrijd te halen. 

Ongeacht welke binnensport je beoefent, indoor sportschoenen zijn echt een must. Je kunt naast de essentials, rekening houden met jouw positie in het veld. Deze heeft ook invloed op welke schoenen het beste bij je passen. Gelukkig zijn indoor schoenen niet alleen functioneel, maar ook heel stylish verantwoord! Stoere modellen in fancy kleurtjes en toffe designs, genoeg keuze om het perfecte model voor jou te vinden. 

Dit vind je misschien ook leuk...