Hoogslaper; de droom van ieder kind
Kinderen Wonen

Hoogslaper; de droom van ieder kind

Ben jij gezegend met het feit dat de bovenverdieping van jouw huis geen last heeft van een schuin dak? Of heb je ontzettend ruime kamers? Dan is de kans groot dat jouw kind om een hoogslaper heeft gevraagd. Elk kind houdt er van. Trouwens, ook wanneer je huis deze niet heeft zal jouw kinderen hierom vragen. Het maakt hun ten slotte niet uit hoe je het regelt dat er een hoogslaper komt, als je het maar regelt! Dit zal het alleen iets moeilijker maken om hun droom werkelijkheid te laten worden. Gelukkig biedt een hoogslaper veel voordelen waar zowel jij als je kind profijt van zal hebben!

Multifunctionele ruimte

Geef toe, hoogslapers geven dat gevoel van een schuilplaats en een hol waar we van hielden toen we kinderen waren. In de hoogslapers van Eurobedden.nl kunnen kinderen hun eigen wereld bedenken en hun fantasie de vrije loop laten. Wanneer je kinderen ouder worden wordt de flexibele ruimte een bureauruimte en/of een plek om je kleren en andere items op te ruimen.

Wat is de juiste leeftijd voor een hoogslaper?

Vanwege de trappen of ladders die moeten worden beklommen om bij een hoogslaper te komen, zijn ze niet geschikt voor kinderen onder de vijf jaar. Jouw kind moet zelfverzekerd zijn en zelfstandig op en neer naar het bed kunnen klimmen. Gelukkig hoeft deze klim niet gevaarlijk te zijn met een steile ladder. Er zijn genoeg hoogslapers beschikbaar die een echte trap hebben met brede treden. Kies daarnaast eens voor een glijbaan om weer naar beneden te gaan. Super leuk!

Voorzorgsmaatregelen

Naast het kiezen voor een hoogslaper met echte, brede trappen, zijn er nog andere voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Alle hoogslapers moeten zijn voorzien van vaste randen of rails die elk risico op vallen kunnen voorkomen. Vergeet niet dat een hoogslaper stevig aan de muur moet worden bevestigd om kantelen of verzwakking te voorkomen. Overweeg ook de hoogte van het plafond, je wilt niet dat je kind zijn of haar hoofd stoot. Houd hierbij ook rekening met de lengte van je kind en dat ze nog zullen gaan groeien!

Dit vind je misschien ook leuk...