Kinderen

Hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden?

Je kinderen vertellen dat je gaat scheiden is natuurlijk erg spannend. Bovendien moet je met je ex partner goed bespreken hoe jullie het gaan regelen en wie wanneer de kinderen kan zien. Met Mediation Eindhoven kun je zorgeloos je scheiding in goede banen leiden.

Hoe ver van tevoren vertel jij je kind over de scheiding?

Vertellen aan je kinderen dat je gaat scheiden is een lastige opgave. Het is natuurlijk nooit leuk om te horen als kind en je bent misschien een beetje bang voor de reacties van je kinderen. Wanneer je aan je kinderen vertelt dat jullie gaan scheiden hangt voor een groot deel af van de leeftijd. Jonge kinderen – die wel kunnen begrijpen dat jullie gaan scheiden – vertel je dit het liefst pas kort van tevoren. Een paar weken voordat er iemand het huis verlaat is dan het beste. Bij oudere kinderen kun je het beter op tijd vertellen. Zij hebben het eerder door als er iets aan de hand is en willen misschien eerder duidelijkheid.

Wanneer vertel je aan je kinderen over de scheiding?

Je scheiding regelen en afspraken maken over bezittingen en kinderen is handig om te doen voordat je aan je kinderen vertelt dat je gaat scheiden. Samen met een mediator kunnen jullie de scheiding regelen, zodat het zo soepel mogelijk verloopt. Voor Meer informatie over mediators kun je naar de website gaan. Op het moment dat er meer duidelijkheid is over hoe jullie die scheiding gaan laten verlopen, kun je je kinderen erover gaan vertellen. Je kunt dan makkelijker vragen van je kinderen beantwoorden en zij zullen van de scheiding zelf minder last ervaren. Bovendien is het beter voor de kinderen om snel na het vertellen daadwerkelijk te scheiden.

Bied duidelijkheid voor je kinderen

Op het moment dat jullie aan de kinderen gaan vertellen dat jullie gaan scheiden, is het belangrijk dat jij je kind duidelijkheid geeft. leg aan je kinderen uit waarom jullie gaan scheiden en leg aan je kinderen uit wat er zoal gaat veranderen. Door je kinderen goed op de hoogte te brengen van alle veranderingen die er gaan komen, stel je hen een beetje gerust. Scheiden is voor hen ook erg spannend en door er niet te veel omheen te draaien en duidelijk te maken wat er precies gaat gebeuren, zal het minder hard aankomen voor de kinderen. Voor kinderen kan zo een grote verandering namelijk veel angst opleveren, als dit niet op de juiste manier wordt verteld en uitgelegd.

Dit vind je misschien ook leuk...