Kinderen

Hoe bereid je jezelf voor op de komst van je baby?

Een baby ter wereld brengen is niet één twee drie gedaan en net als je denk het ergste achter de rug is, komen andere taken tevoorschijn die gedaan moeten worden. Natuurlijk kan je ook alles voor de bevalling gereed maken zodat jij nergens last meer van hebt (behalve het gekrijs van je baby dan). Weet je nou niet waar je moet beginnen met de voorbereiding van de komst van je baby? Lees dan snel verder. 

Informele taken bij de komst van een baby 

Een geboren baby vraagt misschien om veel werk, maar hierbij horen ook leuke dingen. Denk bijvoorbeeld aan een feestje om het nog ongeboren kind te vieren. Haal allerlei gender reveal versiering en babyshower versiering in huis en nodig dierbaren uit. Ook kan je met je partner samen een lijst opstellen over hoe opvoeding eruit komt te zien. Waar willen jullie tijdens opvoeding op focussen? Hoeveel tijd nemen jullie nog voor elkaar? Zoek samen uit wat belangrijke gesprekspunten zijn en bespreek deze goed met elkaar. Zo is er een minder grote kans dat er onrust, verwarring en discussiepunten ontstaan in de toekomst. 

Formele taken bij de komst van een baby 

Naast dat het krijgen van een baby geweldig is, vraagt het ook om aanzienlijk veel werk en eventuele uitputting. Een nieuw leven beginnen is nu eenmaal niet gemakkelijk. Denk aan verzekeringen, scholen en kinderopvangen. Ook dingen zoals een veilige babykamer en een veilige woonomgeving voor het kind zijn belangrijk. Zorg ervoor dat alle nodige dingen en apparatuur in huis is en dat niks meer onverwacht kan zijn. Een veilige woonomgeving is in de eerste paar maanden van de baby niet noodzakelijk doordat hij of zij nog niet veel zelf kan ondernemen, maar toch is het een pré om alvast gewend te raken aan bijvoorbeeld een babyslot. Bezoek ook eens een zwangerschapscursus om alvast de nodige informatie te krijgen over de eerste maanden van je kind. 

Voor de bevalling 

Tijdens je bevalling heb je waarschijnlijk niet de energie om na te denken over andere dingen naast je kind op aarde proberen te brengen. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed na te denken over hoe jouw bevalling eruit komt te zien. Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen? Wil je jouw partner er alleen bij of eventuele andere dierbare personen? Denk hier goed over na en als je alles op orde hebt van de bovenstaande punten, ben jij helemaal ready om het moederschapsavontuur aan te gaan. 

Dit vind je misschien ook leuk...