Lifestyle Wonen

TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN DE BABYKAMER

Is er een baby op komst? Dan wordt het tijd om de babykamer in te richten! Het inrichten van een babykamer is een leuke klus waarbij je rekening moet houden met een aantal zaken. Wij geven je graag een paar tips voor het inrichten van de babykamer.

1.  Rustige kleuren

Vroeger werd een jongenskamer blauw en een meisjeskamer roze, maar dit is al lang niet meer de standaard. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld veel neutrale kleuren in de babykamer. Kleuren zoals mint, lichtpaars en beige zijn populaire kleuren voor in deze ruimte en brengen een fijne en rustige sfeer met zich mee. Maak het af door middel van leuke wanddecoratie en accessoires!

2.  Goede meubels

De meeste babykamers bestaan in ieder geval uit een bed, een zithoekje en een kledingkast. Denk bij de inrichting vooral ook aan jezelf. Jij bent namelijk degene die voor de baby moet gaan zorgen in deze kamer. Zorg dus ook voor de dingen die jij nodig hebt. Denk aan een comfortabele stoel met kussentjes of een tafeltje voor glaasjes water en spenen. Kijk bij het kopen van meubels ook naar meubels die mee kunnen groeien. Een commodekast kan later weer als kledingkast gebruikt worden en een verschoonmand kun je bijvoorbeeld als opbergmandje gebruiken voor dekentjes en knuffeltjes.

3.  Maak het veilig

Een babykamer moet er natuurlijk mooi uitzien, maar deze moet ook veilig zijn. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de ruimte veilig te maken. Allereerst is het belangrijk om de stopcontacten af te dekken met stopcontactbeveiligers en de ramen met raambeveiligers. Zo voorkom je vervelende ongelukken als je baby naar het stopcontact of het raam grijpt. Zet daarnaast een kinderbeveiliging op de kastdeurtjes als dat nodig is. Dit is vooral handig wanneer er ‘gevaarlijke’ spullen in de kast ligt. Denk eraan om loshangende koorden en snoeren weg te werken, zodat je kind er niet over kan struikelen. In het teken van brandveiligheid, is het verstandig om minimaal één rookmelder in de babyruimte op te hangen. Als laatste is de perfecte temperatuur voor een baby tussen de 16 en 18 graden. Plaats daarom een thermometer om de temperatuur van de kamer in de gaten te houden.

4.  Verlichting

Een babykamer moet rust uitstralen. Zo wordt je baby zelf ook rustig en gaat deze een fijne nachtrust tegemoet. Zorg er dus voor dat het licht in de babykamer niet te fel is. De juiste kindergordijnen zijn hierbij onmisbaar. Populaire raamdecoratie in de babykamer zijn onder andere verduisterende rolgordijnen, verduisterende overgordijnen en plisségordijnen. Deze gordijnen houden het licht van buiten tegen en zorgen ervoor dat je kindje ook om 2 uur in de middag ongestoord een dutje kan doen. Maak daarnaast gebruik van een rustig en zacht nachtlampje.

Dit vind je misschien ook leuk...