Kinderen Lifestyle Wonen

Met deze tips maak jij de ultieme slaapkamer voor je kind

Is je kind te groot voor de babykamer en is het tijd voor een echte slaapkamer? Dan zal je vast op zoek zijn naar de beste items om de kinderkamer zo mooi mogelijk in te richten voor je zoon of dochter. Voor het inrichten van een kinderkamer moet je op bepaalde zaken letten en zijn er een aantal mooie toevoegingen waar je misschien niet vanaf weet. Voor deze zaken en tips is het een aanrader om verder te lezen!

Het juiste bed is van belang!

Het is natuurlijk belangrijk dat je kind de nachtrust kan hebben die het nodig heeft. Kinderen zijn overdag veel bezig en krijgen veel indrukken, dus is de rust in de nacht belangrijk. Na de tijd dat een ledikantje groot genoeg was is het voor een kinderkamer tijd voor een echt bed. Nu kan je er voor kiezen om een eenpersoonsbed aan te schaffen, maar deze is veel te groot. Het is daarom handig om een peuterbed of een meegroeibed aan te schaffen. Een meegroeibed is ideaal voor een kind, omdat kinderen snel groeien. Op die manier hoef je niet verschillende bedden aan te schaffen.

 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Kinderen houden van spelen en daar is natuurlijk speelgoed voor nodig. Kinderen zullen op verjaardagen en op andere dagen veel nieuw speelgoed krijgen en daar moet je als ouder ook iets mee. Je wilt natuurlijk niet dat de kinderkamer een rommelige ruimte wordt. Het is daarom belangrijk om voor genoeg opbergruimte te zorgen en het speelgoed bij het niet gebruiken op te bergen. Je kunt er voor kiezen om opbergruimte onder het bed te creëren. Denk aan lades, manden of speelgoedkisten. Verder is een kinderkast of een grote speelgoedkist natuurlijk ook een zeer goede toevoeging aan de kinderkamer.

 

Kies voor gecombineerde meubels

Voor kleine slaapkamers is het handig om meerdere meubels in één te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper waar een bureau of een kleerkast onder zit. Door de hoogte in te gaan creëer je meer ruimte en met een combi meubel wordt deze ruimte optimaal benut. Verder kan je ook nog denken aan een half hoogslaper waar speelruimte of opbergruimte onder zit. Een slaapbank kan ook een ideale toevoeging zijn. Deze kan in de nacht worden gebruikt als slaapplek en overdag als relax plek.

Ga niet voor thema meubels!

Een fout die door veel ouders wordt gemaakt is het kiezen voor autobedden, brandweerbedden, superheldbedden of prinsessenbedden. Deze bedden vinden kinderen in het begin heel leuk, maar kan je na loop van tijd snel vervangen. Snel zal je kind het bed niet meer interessant vinden en kan je als ouder weer de portemonnee gaan trekken. Kies daarom niet voor thema meubels, maar voor standaard meubels die je dan kan aankleden met verschillende accessoires. Dit zal een stuk minder geld kosten. Denk aan een standaard wit bed waar je sticker op kan plaatsen of een standaard interieur waar je posters op de muur bij hangt. Een poster is vaak al genoeg voor je kind om van te genieten, zonder dat jij als ouder veel geld kwijt bent aan een thema kamer.

Dit vind je misschien ook leuk...