Lifestyle

Welke lichaamsbedekking is het beste voor een sauna?

Naakt naar de sauna gaan is een goede manier om het ultieme genot te krijgen en alle voordelen van zweten te voelen. Toch voelen veel mensen zich hier onprettig bij en bedekken hun edele delen liever. Het is daarbij ook hygiënischer om bedekt naar de sauna te gaan. Maar wat is daar het beste voor? 

Zwemkleding 

Hoewel zwemkleding een praktische oplossing is, kan het gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Net als alle andere kleding gemaakt van PVC-stoffen, zal het de ademhaling van uw huid belemmeren. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid van smelten en het afgeven van giftige chemicaliën en dampen bij de hoge temperaturen. Bovendien zorgt dat isolatiemateriaal ervoor dat je je ongemakkelijk voelt na een tijdje in de hitte te hebben doorgebracht. U zult niet graag iets dragen dat te veel warmte absorbeert. 

Kies daarom indien mogelijk een loszittend badpak van natuurlijke vezels. Dat soort materiaal zorgt voor een betere ventilatie tijdens het zitten in de sauna. Zorg er ook voor dat u de zwembroek niet met metalen onderdelen draagt, om te voorkomen dat deze heet worden en uw huid brandt. 

Handdoek 

Of je nu een zwemkleding draagt of niet, in de sauna heb je een handdoek nodig. Kortom, als u geen PVC-stoffen op uw huid wilt terwijl u van de warmte geniet, is de handdoek alles wat u nodig heeft. Anders kunt u een badpak dragen, maar ook de zachte handdoek gebruiken om het op een bankje te leggen voordat u gaat zitten. 

De Finnen geloven dat het dragen van alleen een sauna handdoek om de taille de enige manier is om de ultieme ervaring op te doen. Het is voldoende om zowel uw privacy als de bank te beschermen tegen uw zweet en zich verspreidende bacteriën. Mijn advies is om een katoenen handdoek uit te kiezen. Dat materiaal zal uw zweet volledig absorberen en u een comfortabel gevoel geven. 

Dit vind je misschien ook leuk...