Lifestyle Wonen

Vijf tips voor de ideale babykamer

Is er een kleine op komst? Dan wordt het tijd om na te denken over de inrichting van de babykamer. We geven je graag vijf tips voor dingen die belangrijk zijn in een babykamer.

  1. Licht en donker

Hoewel baby’s nog niet hetzelfde slaapritme hebben als een volwassene is licht en donker wel belangrijk voor het opbouwen van dat ritme. Raamdecoratie die hinderlijk licht dag en nacht buiten houdt is daarom een echte must. Daarbij kies je voor verduisteringsgordijnen die ook overdag zonlicht buiten de slaapkamer houden. Kies je voor duo rolgordijnen verduisterend, dan heb je niet alleen een praktisch gordijn, het geeft ook nog eens kleur en stijl in de babykamer. Heb je een budget om in de gaten te houden? Zoek dan naar aanbieding voor rolgordijnen. Ook bij aanbiedingen zitten vaak heel leuke gordijnen die goed bij de babykamer passen.

  1. Stilte

Baby’s houden net zo als volwassenen van stilte als ze willen slapen of rusten. Omdat hun zintuigen voortdurend ‘aan’ staan om te leren is het prettig wanneer er een tijdje niets binnen komt zodat ze alle indrukken van die dag kunnen verwerken. Zorg er dus voor dat de kinderkamer aan de rustige kant van het huis zit en er bijvoorbeeld geen radio of televisie hard aan staat in de kamer er naast.

  1. Kleur

Kleuren stimuleren de zintuigen van je kindje. Bovendien doet kleur zelf ook iets met je. Kijk dus goed naar welke kleuren je kiest. Van groen bijvoorbeeld word je rustig, oranje is opwekkend en blauw is opbeurend.

  1. Ruimte

Zorg voor voldoende ruimte voor speelgoed en bijvoorbeeld boekjes. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het uitdagen van je kindje zodat het gestimuleerd wordt om te leren. Zeker in de eerste maanden krijg je waarschijnlijk veel bezoek dat cadeautjes mee neemt. Als je wat extra kastruimte in de babykamer hebt kun je al die cadeautjes netjes opbergen.

  1. Papa- en mama hoekje

Zeker in de eerste maanden moet je in de nacht een paar keer uit bed om je kindje te voeden of te kalmeren als het niet kan slapen. Als je een hoekje voor jezelf inricht met een lekkere stoel en wat plaids hoef je in de nacht niet door het (koude) huis, maar blijf je lekker in de kinderkamer tot je kindje weer slaapt.

Dit vind je misschien ook leuk...