Wonen

5 tips voor het kopen van je familie droomhuis met een beperkt budget

Het kopen van het droomhuis van je gezin kan stressvol zijn. Je voegt kinderen en een krap budget hieraan toe en het kan ronduit ondraaglijk zijn. Het goede nieuws is: het hoeft niet zo te zijn. Er zijn veel manieren in het proces van een huis kopen, om deze budgetvriendelijk te maken. Gebruik deze tips en trucs om het droomhuis van je gezin te vinden en binnen je budget te blijven.

Weet wat je kunt veroorloven

Is een moderne woning bouwen je droom? We weten natuurlijk dat niet iedereen dit geld heeft. Daarom is het goed voor je begint, duidelijk in kaart te brengen wat je je kunt veroorloven. Zo houd je je dromen ook realistisch. Als groeiend en druk gezin heb je veel uitgaven en een krap budget. Hoewel er waarschijnlijk wat bewegingsruimte is, wil je je hart niet laten richten op een huis dat je “huisarm” maakt. Voordat je gaat kijken, wanneer de kinderen onvermijdelijk enthousiast zullen worden over dat zwembad in de achtertuin of een privéruimte voor hen en hun vrienden in de kelder, moet je allereerst beslissen wat je je kunt veroorloven. Je kunt dit verdelen in drie regels:

Regel van 28: je hypotheekbetaling mag niet meer bedragen dan 28 procent van uw bruto maandinkomen.

Regel van 32: Huisvestingslasten mogen niet hoger zijn dan 32 procent van je bruto maandinkomen.

Regel van 40: Je schuldbetalingen (inclusief de betaling voor het nieuwe huis) mogen niet hoger zijn dan 40 procent van je bruto maandinkomen.

Als je duidelijk weet wat je je kunt veroorloven, kunt je kijken naar woningen die binnen handbereik zijn.

Diversifieer je opties

Je wilt het beste voor je gezin, dus het nieuwste huis, in de beste buurt, met de beste scholen, is waar je in eerste plaats naar kijkt. Hoewel dit ideaal is, kan je droomhuis nog steeds een “droom” zijn zonder elk vakje aan te vinken. Je droomhuis ziet er bijvoorbeeld misschien nog niet uit als je droomhuis, omdat het oud is en wat werk nodig heeft, maar het is in de beste buurt met een geweldig schooldistrict. Dit is een manier om je droomhuis te vinden zonder de kosten. De meeste nieuwbouwwoningen kunnen tot 20 procent meer kosten dan een vergelijkbaar ouder huis. Het kopen van een ouder huis kan een flinke besparing opleveren en je in staat stellen een groter deel van de “droom” te krijgen dan een gloednieuw huis. Als het hebben van een nieuw huis het belangrijkste is, en de buurt of het schooldistrict minder, bedenk dan hoe je je zoektocht op die manier kunt diversifiëren.

Plan voor plan B

Laten we eerlijk zijn; het leven gaat zoals het gaat, vooral met kinderen. Het is belangrijk om wat speelruimte in je budget te creëren om jezelf te beschermen tegen onverwachte momenten in het leven. Overweeg je bijvoorbeeld om meer kinderen te krijgen? Overweeg je om een ​​huisdier te nemen? Deze en andere onverwachte kosten, zoals medische rekeningen of een nieuw apparaat, kunnen je financiële zaken veranderen. Als zodanig moet je plannen voor plan B en speelruimte in het budget overlaten. Om dit te doen kun je budgetcategorieën aanmaken op basis van wat je verwacht dat je nodig zult hebben. Bijvoorbeeld huisreparaties versus buitenschoolse verplichtingen.

Wees waakzaam

Het beste huis voor je krap budget komt waarschijnlijk niet uit het niets. Je moet alert zijn om het te vinden, en er zijn een paar manieren om het zoekproces te versnellen om je kansen te vergroten:

Kijk naar veel huizen. Hoe meer je ziet, hoe groter je kans om er een te vinden binnen je budget. Zoek een makelaar die niet bang is om zelfverzekerd te onderhandelen. Dit kan het verschil zijn tussen het betalen van de volledige prijs en ervoor zorgen dat de verkopers €10K of zelfs €20K dalen. Doe ook veel biedingen. Veel vastgoedinvesteerders houden zich aan de 100-10-1-regel, die zegt dat je naar 100 huizen moet kijken, op 10 moet bieden en er slechts één geaccepteerd moet krijgen. Door veel aanbiedingen in te dienen, ervan uitgaande dat de meeste ervan zullen mislukken, vergroot je je kans om echt een goede deal te krijgen voor een goedkoop.

Dit vind je misschien ook leuk...