Lifestyle

Wat zijn ideale beroepen als je kinderen hebt

Net mama geworden en wil je weer aan de slag. Soms is het lastig te combineren als je kinderen hebt, maar wij helpen je een beetje op weg welke beroepen perfect uit te oefenen zijn als je kinderen hebt!

Het vinden van de juiste baan als werkende ouder is geen gemakkelijke taak. Het kan moeilijk zijn om een gezin en een baan te combineren, maar er zijn banen die het voor ouders gemakkelijker maken om leven en werk te combineren. En er is geen ouderschapsboete. Naast een goed salaris hebben ouders vaak banen nodig die flexibele uren en zelfs thuiswerkmogelijkheden bieden. Wij geven je een paar tips.

Vertegenwoordiger / Klantenservicemedewerker

Een vertegenwoordiger van een callcenter houdt zich bezig met klanten, hetzij door hun vragen te beantwoorden en problemen op te lossen, hetzij door te proberen hen de producten van een bedrijf te verkopen. Vertegenwoordigers spreken doorgaans met klanten via de telefoon, hoewel ze ook e-mail of een online berichtensysteem kunnen gebruiken.

Deze baan biedt veel flexibiliteit; vertegenwoordigers kunnen vaak ofwel hun eigen uren maken of ploegen kiezen waarin ze werken. Veel vertegenwoordigers kunnen vanuit huis werken, waardoor ouders nog meer flexibiliteit krijgen. Het is een ideale baan voor ouders die mensvriendelijk zijn en anderen graag helpen bij het oplossen van problemen.

Diëtist

Een diëtist adviseert cliënten wat ze moeten eten of wat ze anderen moeten serveren om een bepaald gezondheidsdoel te bereiken of een gezonde levensstijl te behouden. Naarmate de obesitascijfers stijgen, zien diëtisten een toename van de banengroei. Een diëtist kan werken in een zorginstelling, een school of een andere organisatie. Diëtisten kunnen ook als zelfstandige werken – dit is een geweldige optie voor ouders die hun eigen, flexibele schema’s willen maken.

Public Relations Specialist

Een public relations-specialist promoot zijn klanten bij het publiek via een aantal marketing- en mediastrategieën. PR-specialisten werken met veel soorten organisaties, waaronder zorginstellingen, onderwijsdiensten en overheidsinstanties. Omdat veel PR-specialisten op contractbasis werken, kunnen ouders hun eigen schema’s maken en ervoor kiezen zoveel of zo weinig klanten aan te nemen als ze willen.

Begin je eigen nagelsalon of kapsalon

Heb je een diploma als kapster, nagelstyliste of schoonheidsspecialist, waarom dan niet lekker voor jezelf beginnen. Indien je ruimte thuis hebt, kun je hier je salon openen en je uren helemaal zelf indelen. Perfect toch? Voor een nagelsalon heb je niet veel ruimte nodig. Acryl nagels, gel nagels en de bijbehorende producten nemen gelukkig niet veel plaats in beslag, dus je kunt dit beroep vrijwel overal uitoefenen.

Dit vind je misschien ook leuk...