Kinderen

Belang van gezonde voeding voor je kinderen

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het belangrijk is dat je kinderen, of ze nu twee maanden of tien jaar zijn, een goed en gezond eetpatroon hebben. Het is niet altijd even eenvoudig om lekkere gerechten op tafel te toveren die je kinderen met smaak opeten, maar het eten van gezonde producten heeft heel wat voordelen. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op de voordelen en worden er enkele ideetjes ter inspiratie gegeven.

Voordelen van gezonde voeding

Een van de eerste voordelen van een gezond voedingspatroon is dat kinderen die gezond eten veel minder ziek zijn omdat ze een grotere en betere weerstand hebben. Zeker wanneer ze in contact komen met heel wat andere kinderen kan dit hen zeker ten goede komen. Bovendien kunnen ze zich ook vaak beter concentreren tijdens de schooluren waardoor ze minder risico lopen op het verkrijgen van een leerachterstand. Daarnaast hebben ze ook meer energie en hebben ze een minder kans om overgewicht te krijgen. 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die aantonen dat gezonde voeding van essentieel belang is. Daarom is het ook belangrijk dat hier al mee gestart wordt van zodra je zoon of dochter ter wereld komt. De juiste babyvoeding ligt ook mee aan de basis van de ontwikkeling van je kind. Babyvoeding zorgt er onder meer ook voor dat je kind ook de juiste groeicurves haalt in de eerste maanden van zijn of haar leven. Gelukkig heb je enkele bekende merken van babyvoeding waarvan je weet dat deze goed zijn voor je kind.

Enkele ideetjes voor gezonde recepten

In een ideale wereld maak je alle gerechten voor je kinderen met verse producten. Natuurlijk heb je hier niet altijd tijd voor wanneer je overdag ook nog moet werken. Toch zijn er een aantal baby recepten die niet veel tijd in beslag nemen en die ervoor zorgen dat je baby zijn of haar dagelijkse portie vitaminen binnenkrijgt. 

Zo kan je bijvoorbeeld voor je kindje van zes maanden een van de baby recepten volgen om appelcompote te maken. Je hebt alleen maar enkele appels, een sinaasappel en wat kruiden nodig. Je snijdt de appel in kleine stukjes zodat ze eenvoudig te eten zijn voor je baby. Voeg ze daarna samen met de sinaasappel en de kruiden in een pan en laat ongeveer veertig minuten pruttelen tot de appels verkruimeld zijn. Het grote voordeel van dit gerecht is dat je tijdens de voorbereiding nog andere zaken kan doen omdat je niet constant bij de pan moet blijven staan. Is je kindje al wat ouder, dan kan je ook op een gezonde manier desserts maken. Denk maar aan bananenbrood of lekkere ontbijtkoekjes. 

Wanneer je verse producten gebruikt, kan je ook meerdere porties maken zodat je deze enkele dagen na elkaar kan gebruiken. 

Dit vind je misschien ook leuk...