Algemeen Lifestyle Wonen

Met deze schoonmaakapparaten ging het huishouden nog nooit zo snel

Als moeder moet er iedere dag een hoop gebeuren in het huishouden. Je kinderen verzorgen, ze achter de broek aanzitten; en natuurlijk het huis schoonmaken. Als drukke moeder is dit laatste waarschijnlijk wel het laatste waar je zin in hebt. Hoe fijn is het dan dat er tegenwoordig huishoudelijke apparaten bestaan die je een boel schoonmaaktijd besparen? Hierbij bedoelen we vooral de robotstofzuiger en de stoomreiniger. Deze schoonmaakapparaten maken je het leven een stuk makkelijker!

Outsource je werk aan een robotstofzuiger

De robotstofzuiger is een uitkomst voor iedereen die vindt dat schoonmaken te veel tijd in beslag neemt. Dit apparaat neemt het werk namelijk gewoon helemaal van je over. Ideaal, want stofzuigen is over het algemeen bepaald geen geliefd klusje. Maar het is wel een klus die regelmatig gedaan moet worden, als je tenminste niet wilt dat je huis in een zwijnenstal verandert.

Een robotstofzuiger ontdoet jou echter van het zware werk. Jij kan lekker op de bank hangen en Netflix kijken als dit apparaat door je woonkamer toert en al het stof en vuil opruimt. Het mooie is dat er tegenwoordig erg veel verschillende soorten robotstofzuigers zijn. Zo zijn er speciale modellen voor grote ruimtes of voor het schoonmaken van tapijt. En ze worden ook steeds geavanceerder: sommige modellen kun je bedienen met een app en er zijn zelfs modellen met een dweilfunctie!

Maak elk hoekje en gaatje schoon met een stoomreiniger

Een tweede schoonmaakapparaat dat je leven een stuk makkelijker maakt is de stoomreiniger. Misschien heb je er al wel eens van gehoord: een stoomreiniger stoot op hoge druk stoom uit en kan hierdoor enorm effectief alle mogelijke soorten vuil verwijderen. En doordat dit apparaat geen chemische middelen gebruikt, is het ook nog eens veel milieuvriendelijker en hygiënischer dan de meeste reguliere schoonmaakmiddelen.

Voor vrijwel elk klusje kun je een stoomreiniger wel gebruiken. Het is een enorm veelzijdig apparaat. Een groot voordeel is dat het ook kleine hoekjes en gaatjes kan bereiken waar je normaal niet bijkomt. Zo kun je met een stoomreiniger niet alleen sneller, maar ook veel meer en veel beter schoonmaken! Een overzicht van de beste stoomreinigers vind je op Klesto.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...