Lifestyle

Drie tips om uw weerstand hoog te houden

Uw weerstand is waarschijnlijk nog nooit zo belangrijk geweest. Tijdens een coronacrisis is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Met een gezonde levensstijl is coronabesmetting niet te voorkomen. Maar door gezond te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen, blijf je uw weerstand behouden. Met een goede weerstand is uw lichaam beter in staat om ziekteverwekkende bacteriën en virussen te bestrijden. Hieronder vindt u enkele tips om weerstand te behouden.

Voldoende slaap

We weten dat het belangrijk is om voldoende te slapen. Maar doen we genoeg om voldoende te slapen? Eigenlijk niet. Slaap is de basis van de hele dag. Het verhoogt uw concentratie, verbetert de spijsvertering en zorgt voor een betere immuniteit tegen ziekteverwekkers. Voor een optimale nachtrust kunt u uw telefoon het beste minstens een uur voor het slapengaan opzij leggen. Probeer elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en eet na 21.00 uur niet meer. Probeer een boek te lezen in plaats van onnodig scrollen op social media voor het slapen gaan, geloof ons, dit doet wonderen.

Extra vitamine

Het kan helpen bij het aanvullen van uw dagelijkse voeding. Vitamine C en D. Vitamine C ondersteunt bijvoorbeeld uw immuunsysteem op het juiste niveau en vitamine D speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van griep en verkoudheid. Ook kurkuma kan een positief effect hebben op je immuunsysteem. Kurkuma bevat onder andere curcumine, dat helpt bij koorts, infecties en spijsverteringsproblemen. Bovendien heeft curcumine nog veel meer voordelen voor uw lichaam. Zeer aan te bevelen!

Voldoende beweging

Bewegen heeft ook een positief effect op uw immuunsysteem. Bij zowel krachtsport als fitness komen bepaalde stoffen vrij die de beste bescherming bieden tegen bacteriën en virussen. Dit betekent niet dat uw elke dag naar de sportschool moet. Een half uur per dag wandelen kan een groot verschil maken. vraag een vriend of vriendin me en maak er een gezellig moment van. Goed voor uw gezondheid en volledig corona proof!

Dit vind je misschien ook leuk...