Vakantie tips voor vakantie met kinderen
Hobby Kinderen Lifestyle

Vakantie tips voor vakantie met kinderen

Reizen is een grote hobby of passie voor veel mensen. Vaak wordt het krijgen van kinderen gezien als een drempel om nog veel te reizen, maar dit hoeft helemaal niet waar te zijn. Er zijn enorm veel leuke opties en manieren om te reizen met je kinderen. Misschien met iets minder avontuur en iets meer ontspanning, maar die ontspanning kun je misschien juist gebruiken als je kinderen hebt.

Let op animatie

De eerste tip is om te letten op animatie. Niet alleen campings maar ook hotels en resorts hebben vaak animatie voor de kinderen. Dit is ideaal, want op deze manier heeft je accommodatie meteen een ingebouwde oppasservice. Elke dag zelf met de kinderen op pad is natuurlijk hartstikke leuk, maar het kan ook heerlijk zijn om ze even bij het animatieteam te laten en zelf ongestoord een boekje te kunnen lezen aan het zwembad of bij de tent.

Je hoeft niet ver

Vaak is de reis naar de bestemming toe iets waar mensen met kleinere kinderen tegen op kijken. Elk kwartier ‘’mama, is het nog ver?’’ en ‘’ik moet weer plassen!’’, kan ook een beetje vervelend worden na een tijdje. Maar je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om mooie dingen te vinden. Ons eigen lang is veel mooie plekken rijk. Denk bijvoorbeeld aan de Friese meren en de Zeeuwse stranden. Maar afhankelijk van waar je woont zijn België en Duitsland vaak ook snel te bereiken. Zo kun je de reistijd beperken en tóch genieten van een heerlijke vakantie met veel bezienswaardigheden. Lees hier andere tips om op vakantie te gaan met je baby.

Het hele jaar vakantie

Een andere zeer prettige optie met kinderen is een vaste staanplaats op een camping. Op deze manier hoef je niet veel te sjouwen met al je spullen. Daarnaast is dit heel voordelig, waardoor je meer geld over houdt voor uitjes. Als je dan ook nog een staanplaats in de buurt neemt kun je makkelijk elk weekend vakantie vieren zonder ver te hoeven rijden. Probeer bijvoorbeeld een vaste staanplaats camping Zeeland.

Dit vind je misschien ook leuk...