Kinderen

Hoe verzorg je de huid van je baby?

Hoe verzorg je de huid van je baby. In de buik is de huid van jouw baby goed beschermt door een laagje huidsmeer. Het Huidsmeer zal vanzelf weer verdwijnen na een aantal dagen, deze wordt langzaam geabsorbeerd door de huid van jouw baby. Het is niet echt nodig de eerste weken huidverzorgende producten te gebruiken voor je baby. Zeg nu zelf, ruikt je baby van zichzelf al niet lekker?

Nu zal je vragen hebben als, wat is de beste huidverzorging voor je baby? Er zijn natuurlijk talloze producten op de markt en die maken het er allemaal niet makkelijker op welke keuze je moet maken. Je wilt tenslotte de beste huidverzorging voor jouw baby. Waar je op moet letten is dat je een lotion neemt die ervoor zorgt dat de huid van je baby niet uitdroogt. 

Huidverzorging

Er zijn zoveel huidverzorgende producten en om die reden weet je het misschien niet goed meer. Je vraagt jezelf af, hoe ga ik de huid van mijn baby verzorgen? De huidverzorgende producten van Decleor hebben een vocht inbrengende werking en worden aanbevolen voor een droge huid. Deze zijn ook goed voor de huid van je baby. Je wilt per slot van rekening dat de huid van je baby goed beschermd is en ook blijft tegen het uitdrogen. Decleor heeft verschillende huidverzorgingsproducten, deze zijn gebaseerd op Essentiële oliën en geven een diep bereik in de droge huid. 

Een baby heeft nog geen beschermend pigment, houd je baby daarom de eerste zes maanden uit de zon. Het is echt belangrijk je baby te beschermen tegen deze zonnestralen. Gebruik daarom een goede zonnecrème met een hoog beschermingsfactor.

Verzorging na het bad

Je baby in bad doen is goed voor de binding die je krijgt met je baby. Doe dit de eerste week niet te lang of te vaak. Begin met 5 minuten en gebruik lauwwarm water tussen de 36-38 graden. Was je baby met een katoenen washandje. Doe een beetje olie bijvoorbeeld van Decleor in het badwater, dat zorgt dat je het huidje van je babyzacht en soepel blijft. Heeft je baby haartjes, dan hoeven deze niet iedere dag gewassen te worden. Twee keer in de week is voldoende. Gebruik daar wel een milde shampoo voor. Na het badderen kun je een katoenen luier gebruiken om je baby droog te deppen., Deze zijn zachter als een gewone handdoek, liefst niet wrijven. Geniet van de momentjes met je baby.

Dit vind je misschien ook leuk...