Wonen

Trapliften monteren bij verschillende trappen

Een traplift is voor veel personen die slecht ter been zijn een ideale uitvinding. Aan de hand van dit apparaat krijgen zij de mogelijkheid probleemloos en zonder risico’s de andere verdiepingen van de woning te betreden. Helaas is iedere woning anders ingericht en is niet iedere woning voorzien van een rechte trap. Is het dan onmogelijk om een traplift te plaatsen? 

Nee hoor, helemaal niet! Ik voel de last van jouw schouders vallen. Inmiddels is de markt dermate ontwikkeld, dat het ook mogelijk is om bij trappen met ingewikkelde bochten een traplift te plaatsen. Zo kan iedereen altijd genieten van het volledige huis. Benieuwd hoe trapliften bij een specifieke trap worden bevestigd? Lees snel verder op http://trapliftenvergelijken.nl/

Traplift plaatsen bij een rechte trap

De traplift plaatsen bij een rechte trap is uiteraard de makkelijkste van alle bestaande trappen. De traplift kan op beide zijden geplaatst worden, waarbij de voorkeur aan de bewonende is. Daarbgij is het mogelijk om de traplift op de muur of de trap zelf te monteren. Als de traplift aan de trap bevestigd zal worden, zal de muur onbeschadigd blijven. 

Traplift plaatsen bij een trap met 1 bocht

De meeste woningen in Nederland zijn voorzien van een trap met een bocht. Helaas maakt deze bocht het erg lastig om een rails te plaatsen. De rails zal immers een buiging moeten maken. In vrijwel alle gevallen zal de traplift aan de zijde van de kortste kant gemonteerd. De rail zal hierdoor korter en dus goedkoper zijn. Personen die de traplift niet gebruiken, kunnen door deze montage ook probleemloos de trap op- en aflopen. Zij lopen immers vaak via de langste zijde.

Traplift plaatsen bij trap met 2 bochten

Tja, de bouwvakkers maken het niet altijd gemakkelijk. Er zijn ook woningen die een trap met twee bochten hebben. Dit komt regelmatig voor in rijtjeswoningen. Deze trappen zijn meestal erg smal, al zal dit nauwelijks invloed hebben op de plaatsing van de traplift. Hierbij is het wel lastiger voor overige bewoners om de trap te bewandelen. 

Dit vind je misschien ook leuk...