Algemeen

Tips voor het inrichten van je tuin

Als je een tuin hebt, is dit dé plek om heerlijk te ontspannen en van de natuur te genieten. Het is dan ook fijn als je tuin er goed uitziet en op een fijne manier is ingedeeld. In dit artikel geven wij je daarom een aantal tips om je tuin in te richten.

Zorg voor een goede afscheiding

Een goede afscheiding van je tuin is belangrijk. Het zorgt ervoor dat jan en alleman niet zomaar je tuin in kijken en geeft je tuin een fijne, volle, ruimtelijke aanblik. Je kunt voor enorm veel verschillende afscheidingen kiezen voor je tuin. Wij zijn vooral fan van de natuurlijke afscheidingen. Deze passen namelijk mooi bij de natuur in je tuin. Onze favoriet is toch wel de beukenhaag. Deze haag blijft het hele jaar door mooi en is enorm makkelijk te onderhouden. Daarbij is een beukenhaag niet duur. Je kunt een groene beukenhaag kopen bij Beukplanten.nl.

De planten

Een tuin is natuurlijk geen tuin zonder mooie planten. Zorg voor voldoende verschillende planten en probeer af te wisselen met planten met verschillende bloeitijden. Zo heb je vrijwel het hele jaar door planten in je tuin staan die bloeien. Daarbij zijn veel verschillende soorten bloemen en planten enorm goed voor de biodiversiteit in je tuin. Het trekt insecten en vogels aan, wat je tuin een stuk levendiger maakt. Je kunt hierbij ook het beste voor biologische planten kiezen, zo voorkom je dat resten van giftige spuitmiddelen in je tuin terecht komen.

Wil je de biodiversiteit in je tuin echt een boost geven? Zorg dan ten eerste voor een goede watervoorziening in je tuin. Een schaal water, of een klein vijvertje is al genoeg, als er maar altijd water in staat. Verder is behuizing belangrijk. Voor insecten kun je een hoekje van je tuin onopgeruimd laten. Laat hier expres blaadjes en takjes liggen, insecten kunnen daar in nestelen. Vogels nestelen graag in bomen of heggen. Voor zowel insecten als vogeltjes kun je ook huisjes kopen, hier kun je er ook een paar van ophangen. Ook voor zowel insecten als vogels geldt: als er voedsel is, komen ze vanzelf. Het is dus de truc om eerst insecten aan te trekken. Dit doe je met verschillende bloemen, denk bijvoorbeeld aan een wilde bloemenmix. Als er insecten zijn, komen de vogels vanzelf, al moet je die ‘s winters misschien wat bijvoeren met vogelzaad en vetbollen.

Een fijne zitplek

Het is natuurlijk belangrijk dat jij goed van je tuin kunt genieten. Maak daarom ook een fijne zitplek voor je. Kies een plekje die op het juiste moment van de dag in de zon staat en waar je de hele dag heerlijk kunt genieten van je planten. Zo is je tuin pas echt de moeite waard.

Dit vind je misschien ook leuk...