Algemeen

4x voordelen bij het leggen van kliklaminaat vloer

Ben jij van plan binnenkort te gaan verhuizen of ben je de vloer die in je huidige huis ligt even helemaal zat? Dan is het tijd voor een nieuwe vloer. Er zijn heel erg veel verschillende vloeren en voor sommige situaties is de ene vloer beter geschikt dan de andere. Ga je voor het klassieke van hout of kies je voor laminaat? Hier beschrijven we de voordelen van laminaat.

Het kliklaminaat kun je gemakkelijk leggen.

Er zijn heel erg veel voordelen aan het leggen van kliklaminaat, daarom zullen de belangrijkste voordelen hier besproken worden. Een van de voordelen is dat klik laminaat vloer leggen heel erg eenvoudig en snel te doen is. Dit komt door het kliksysteem, hierdoor is het een stuk makkelijker dan een houten vloer leggen en is het zo neergelegd. Laminaat is in heel erg veel kleuren te bestellen en dit maakt het nog fijner. Zo kun je kiezen welke kleur jij het mooiste vindt en mocht je het over een paar jaar toch niet meer helemaal mooi vinden, dan kun je het er gemakkelijk uit krijgen.

Laminaat is deels en soms helemaal waterdicht

Dan komt het tweede voordeel van het leggen van laminaat, namelijk dat het volledig watervast is. Er zijn soorten die volledig waterdicht zijn. Hierdoor kun je gedag zeggen eventuele vochtproblemen in huis. Mocht je kinderen hebben die nog wel iets laten vallen of ben je zelf erg onhandig, dan is dit de oplossing. Zo trekt de nattigheid of het vocht niet in de vloer en krijg je geen vlekken of geuren die onaangenaam zijn. Bovendien krijg je ook geen vocht bubbels in het laminaat door eventuele lekkages van bijvoorbeeld de vloerverwarming. 

Kliklaminaat ziet er natuurlijk uit

Tevens geeft kliklaminaat een erg natuurlijke look, het zal bijna lijken alsof er wel echt hout als vloer ligt. Dit maakt het ideaal voor mensen die wel van een echt houtlook in huis houden, maar toch voor iets zijn wat gemakkelijk te leggen is en ook nog is 100% waterdicht. Kliklaminaat is er zoals eerder gezegd in verschillende kleuren. Zo kun je dus ook nog kiezen welke houtlook jij het mooiste vindt. Als jij meer van het grovere hout houdt, dan kun je hier voor kiezen. Vind je het verfijndere hout mooier, dan heeft kliklaminaat dit ook. 

Een klik laminaatvloer is vaak iets goedkoper

Iets wat ook zeker mee kan spelen is dat kliklaminaat leggen een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een houten vloeren plaatsen. Dat is natuurlijk ideaal, zo betaal je niet de hoofdprijs maar heb je toch kwaliteit. Kliklaminaat is immers waterdicht, makkelijk te leggen, het ziet er natuurlijk uit en het is dus goedkoper. De kans dat je dit dan snel moet vervangen is klein. Moet dit wel dan kost het je in ieder geval niet de hoofdprijs zoals dit bij een houten vloer wel het geval zou zijn. Mocht er binnen een aantal weken al problemen zijn, dan heb je bij veel bedrijven zelfs nog garantie op het kliklaminaat. 

Dit vind je misschien ook leuk...