Wonen

3 manieren om je serre leuk in te richten

Een serre is een fijne aanbouw aan je woning. Een serre is een aangebouwde ruimte, volledig van glas. Je kunt je serre gebruiken voor enorm veel doeleinden, het zorgt er dan ook voor dat je echt meer leefruimte krijgt. In dit artikel geven we je drie creatieve ideeën om je serre in te richten.

In een serre lijkt het alsof je buiten zit. Dat maakt echter niet dat het in de serre in de winter koud is en in de zomer warm. Een serre valt namelijk goed te isoleren, te koelen en te verwarmen. Zo is de ruimte het hele jaar door goed te gebruiken. Denk je erover om een serre te laten plaatsen? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Laat je aanbouwkosten berekenen door De Aanbouwexpert.

Een plantenkamer

Heb je groene vingers en ben je gek op planten? Dan is jouw serre perfect om in te richten als plantenkamer. Een serre kan zelfs functioneren als een soort kas. Je planten krijgen dankzij de glazen behuizing voldoende licht en omdat de zon wordt versterkt in het glas, staan ze ook lekker warm. Tomaten, paprika’s, komkommers en aardbeien doen het geweldig in een dergelijke omgeving. Houd er wel rekening mee dat sommige planten bestuiving nodig hebben om te gaan groeien. Wil je geen bijen en andere bestuivers in je serre? Zet de potten met planten dan een paar dagen overdag buiten als ze beginnen te bloeien. 

Natuurlijk hoef je geen moestuin te maken van je serre, je kunt er ook je eigen groene oase van maken. Hartstikke leuk, want planten zijn goed voor je. Ze zuiveren de lucht en verlagen je stresslevel en hartslag. Meer dan genoeg reden om je serre om te toveren tot een plantenkamer dus!

Een buitenkeuken

Natuurlijk is een keuken in je serre niet echt een buitenkeuken, maar een serre leent zich hier wel perfect voor. Als je kookt, wil je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. In een serre heb je daarvoor altijd voldoende licht, dankzij de glazen behuizing. Natuurlijk kun je in de serre ook lampen ophangen, voor de donkerdere dagen. Een keuken in de serre zorgt ervoor dat je ook ‘s winters het gevoel hebt dat je lekker buiten zit. 

Vind je het overdreven om een keuken in je serre te bouwen, als je woning zelf al een keuken heeft? Denk er dan over om je serre aan je keuken vast te maken. Zo vergroot je je keuken en eetruimte.

Een kantoor

Zoals we al schreven: wanneer je in een serre zit, heb je het gevoel dat je buiten zit. Zeker wanneer je uitkijkt op een groene tuin, kan het dan erg fijn zijn om je kantoor in je serre te plaatsen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving voor een ontspannen werksfeer zorgt. Daarbij kun je je beter concentreren en werk je beter in een groene omgeving. Meer dan voldoende reden dus om je kantoor in je serre te plaatsen!

Dit vind je misschien ook leuk...