Lifestyle Wonen

Tips om zelf een high tea te organiseren

Kan jij ook zo ongelooflijk genieten van een lekkere high tea? En hou je ervan om in de keuken bezig te zijn? Dan is het zelf organiseren van een high tea ontzettend leuk en lekker. Voor iedereen die samen met familie of vrienden wilt genieten van een tafel vol met lekkere hapjes en thee geven we in dit artikel handige tips om zelf een high tea te organiseren!

Maak een planning

Een high tea organiseren vraagt om een goede planning. Daarom is het van belang om te bedenken welke hapjes je wilt gaan serveren en welke ingrediënten je daarvoor in huis moet halen. Ga daarom op tijd op zoek naar inspiratie voor lekkere high tea recepten. Het fijne aan lekkernijen voor een high tea bereiden is dat je de meeste recepten prima een dag van te voren kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, sandwiches en muffins. Door een goede voorbereiding hoef je op het laatste moment niet meer veel te doen, behalve het dekken van de tafel en het maken van thee.

Zoete en hartige hapjes

Bij een echte high tea horen zowel zoete als hartige hapjes. Daarom is het goed om deze hapjes goed met elkaar te combineren. Enkele zoete hapjes die wij aanbevelen zijn: scones, bananenbrood, kokosmakronen, toblerone muffins en kaneelrolletjes. Ook hartige hapjes als pizza muffins, ei-muffins, sandwiches, pizzarolletjes en worstenbroodjes mogen niet ontbreken.

Serveer de lekkerste thee

Bij een high tea wordt er natuurlijk thee geserveerd. Meestal wordt er gekozen voor een theepot met heet water, vervolgens kan iedereen zelf een theezakjes naar wens uitkiezen. De theepot kan warm gehouden worden op een warmhoudplaatje.

Bepaal het thema

Het kiezen van een thema zorgt ervoor dat je de recepten en aankleding daarop aan kunt passen. Kies bijvoorbeeld voor “oud Hollands” of juist “Italiaans”. Welk thema je kiest is natuurlijk deels afhankelijk van je smaak. Om de tafel te versieren zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Denk aan een tafelkleed, servetten, rietjes, borden en theekopjes. Ook de etagères om de lekkere hapjes op te leggen mogen natuurlijk niet ontbreken.

Dit vind je misschien ook leuk...