Wonen

Maak van Leeuwarden jouw stad

En een goed milieu begint bij jezelf. Daarom moet je nieuwe huisje in de Friese hoofdstad helemaal bij je gaan passen. Kortom, werk aan de winkel!

Hoeveel werk is helemaal van jouw specifieke wensen afhankelijk. Want wij hebben er natuurlijk geen vat op hoe jij je nieuwe woning aantreft. Laat staan wat jij daarvan vindt! Dus bepaal zelf in hoeverre je hier nu nog aan de slag moet. Kun je je wanden, plafonds en vloeren gewoon in dezelfde staat houden? En je vensterbanken en deuren ook, om maar wat te noemen? Dan kun je aan de slag met andere kleine klussen. Zo niet, dan moet er nog een behoorlijke renovatie gaan plaatsvinden. maar dat is niet erg, want het eindresultaat telt.

Schuur, schilder en vervang alles wat je niet ziet zitten en behoud al het andere. Vervang Deuren voor duurzame exemplaren en breek de planken of het zeil onder je voeten eruit. Leg daar vervolgens plavuizen of laminaat neer. Mocht je het echt onderhoudsvriendelijk willen, dan kies je in dit geval voor een schitterende gietvloer in Leeuwarden. Te meer omdat hier geen voegen in zitten die het schoonhouden bemoeilijken.

Zodra dit allemaal in orde is en de basis van de rest van je woning ook, kun je aan de slag met het inrichten. Waarschijnlijk was je daar al een beetje mee begonnen toen je een plattegrond van het huis in handen kreeg, maar nu is het tijd om praktisch aan de slag te gaan. Dus…

…ga er heerlijk bij zitten

En kijk naar de meubels die je al hebt. Voor zover je al over iets beschikt, natuurlijk. Ga je verhuizen maar passen je huidige stoelen, banken, tafels, kasten en bedden niet in je nieuwe optrekje? Dan vervang je ze. Al wat kapot is breng je naar de stort en wat nog een tweede kans verdient geef je weg. Of verkoop je. Breng het desnoods naar de kringloop boulevard, zodat een ander er ook nog wat aan heeft. Hier kun je direct op jacht naar vervanging, zeker wanneer je budget niet zo ver reikt.

Opsmuk

Het uiterlijk van je woonkamer – en andere vertrekken in je interieur – worden niet enkel bepaald door wanden, vloeren, plafonds, deuren, kozijnen en meubels. Die kun je naar smaak aanpassen met behulp van behang, posters, schilderijen, foto’s, beeldjes, souvenirs, planten, etc. Misschien stond er al een heleboel in je vorige interieur dat nu terug kan komen of moet je op jacht naar iets dat beter bij je nieuwe opstelling past. Zie maar. Jij beslist helemaal zelf.

Licht in de duisternis

Speel met licht en maak je woonkamer helemaal af. Zet je lampen strategisch neer – of hang ze op, uiteraard – en zorg dat je ruimtes er te allen tijde aantrekkelijk en sfeervol uitzien. Zowel voor jezelf als voor je gasten, natuurlijk. Dus zodra alles staat, geef je natuurlijk een knaller van een housewarming party. Dan kun je meteen zien of je het beoogde effect hebt behaald!

Dit vind je misschien ook leuk...