Wonen

Hoe maak je je keuken kinder-proof

We weten allemaal dat in de keuken soms gevaarlijke voorwerpen kunnen liggen voor kleine kinderen of baby’s. Denk bijvoorbeeld aan scherpe messen, of kleine dingetjes waar kinderen in kunnen stikken. Dit wil je natuurlijk niet, dus wij vertellen je hoe je jouw keuken kinder-proof maakt.

De keuken

Zoals gezegd liggen er in de keuken geregeld dingen die niet veilig zijn voor een klein kind. Het is belangrijk om bepaalde dingen goed op te bergen, zodat ze uit het zicht zijn van kleine kinderen. Zorg er ook voor dat er op de grond of lage oppervlakten geen kleine dingen liggen waarin kinderen kunnen stikken.

Opbergers

 Zorg ervoor dat messen, vorken en ander (scherp) keukengerei goed is opgeborgen. Doe het in de bovenste lade in de keuken, of hang het aan een magnetische messenhouden. Zo loop je geen gevaar dat je dreumes dit pakt en zich verwondt.

Gesloten potten

We houden allemaal van koffiebonen kopen en dit in een leuk uitziend potje doen op het aanrecht. Maar dingen zoals koffiebonen kunnen kleine kinderen snel in stikken. Zorg er dus voor dat je dit in een goed afgesloten pot of blik stopt. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld noten, maïskorrels of snoepjes.

Veilige afstand

Soms staan bakken, potten, schalen of andere spullen dichtbij de rand van het aanrecht. Dit is voor een volwassenen geen probleem, maar een klein kind kan dit al snel pakken, waardoor soms de hele inhoud naar beneden valt. Dit geeft niet alleen soms een troepje, maar kan ook nog gevaarlijk zijn als de inhoud op je kind valt. Let hier dus goed op.

Ben je geïnteresseerd in lekkere dingen op in je keuken te zetten? Neem een kijkje op koffiepiraat.nl

Dit vind je misschien ook leuk...