Lifestyle

Tips om je zwemkleding langer mooi te houden 

De zomer staat weer voor de deur! Dat betekent zon, zee, strand en heel veel zwemmen! De badkleding kan dus weer uit de kast. Misschien heb je zelfs alweer een nieuwe Bikini dames op de kop getikt. Kan je ook niet wachten om over de stranden te paraderen in de nieuwste collecties? Maar vind je het zonde dat je soms slechts een seizoen met je badkleding doet? Dan sta je hier zeker niet alleen in. Dit ligt echter niet alleen aan de kwaliteit van de zwemkleding. Je kunt de levensduur van badkleding namelijk sterk verlengen door deze op de juiste manier te behandelen. Maar hoe voorkom je dat je zwemkleding snel slijt? Hoe zorg je ervoor dat deze langer mooi blijft? In dit artikel geven we enkele tips zodat jij voortaan meerdere jaren met je nieuwste bikini’s kunt doen. 

Direct uitspoelen na gebruik 

Vooral op vakantie is het niet altijd mogelijk om je badkleding te wassen na gebruik. Soms doe je een week met dezelfde zwemkleding en hang je deze enkel te drogen na het zwemmen of een dagje aan het strand. Hoewel de zwemkleding dan inderdaad de volgende dag weer prima gebruikt kan worden, zorg je er zo wel voor dat de vezels in de badkleding sneller verzwakt kunnen raken. Zij komen immers in contact met zout water, zandkorrels of chloor in het zwembad. Als dit niet zorgvuldig wordt uitgespoeld na gebruik, dan blijft dit zich ophopen en kan het voor verkleuring of beschadigingen zorgen. Daarom is het belangrijk om je badkleding na gebruik direct goed uit te spoelen en dan pas te laten drogen. Zo blijft je badkleding langer mooi. 

Met de hand wassen 

Badkleding is vaak gemaakt van delicate stoffen. Ze kunnen dan ook snel beschadigd worden als je deze simpelweg in de wasmachine stopt. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door alle badkleding na gebruik eenvoudig met de hand te wassen. Bovendien is dit minder lastig dan het klinkt. Vul simpelweg de wasbak of een emmer met water en laat vervolgens de zwemkleding hierin weken. Je kunt voorzichtig de stof tegen elkaar aanwrijven om vuil en eventueel zand te verwijderen. Doe dit wel zo voorzichtig mogelijk. 

Laat je badkleding niet langer dan dertig minuten weken met een reinigingsmiddel en spoel en wring deze dan goed uit. Je kunt deze het beste laten drogen in de zon. 

Om je swimwear mooi te houden, is het belangrijk dat je een mild wasmiddel gebruikt. Voorkom in elk geval het gebruik van chemische reinigingsmiddelen en gebruik bij voorkeur geen wasverzachter. Wasverzachter kan de elasticiteit van de stof verminderen, waardoor het comfort van je zwemkleding vermindert. Je kunt in plaats daarvan een milde zeep of baking soda toevoegen aan het water. 

Dit vind je misschien ook leuk...