Kinderen Lifestyle

Tips bij het kopen van de juiste voedingsbh

Wat is een voedingsbh?

Een voedingsbh is speciaal ontworpen voor moeders die hun kindje borstvoeding geven. Het voordeel van een voedingsbh is dat je snel en gemakkelijker je kindje kan voeding. In tegenstelling tot een normale bh hoef je deze niet eerst helemaal uit te trekken.

Na een zwangerschap hebben veel vrouwen last van gevoelige tepels. Bij een normale bh lopen er vaak naden bij de tepels. Dit heeft een goede voedingsbh niet. Hierdoor voelt het extra comfy en zacht aan.

Naast het gebruiksgemak en het comfy gevoel geeft een voedingsbh ook extra steun aan je borsten. Na een zwangerschap zijn je borsten extra gevoelig. Als je borstvoeding geeft worden de borsten ook zwaarder. Daardoor is het extra belangrijk dat de borsten goed ondersteund worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een voedingsbh?

  1. Pas verschillende voedingsbh’s. Kijk welke bh het beste bij je past en bij welk model je het meest prettig voelt. Zorgt ervoor dat je borst genoeg ruimte heeft in de cup.
  2. Let op het materiaal. Voor en comfortabel gevoel zijn kantoenen of een combinatie van katoen en synthetisch de beste voedingsbh’s.
  3. Draag zoogcompressen tijden het passen. Met een zoogcompres voorkom je dat er melk kan lekker in je bh en het doorlekt op je kleding. Deze vlekken krijg je namelijk niet snel uit je kleding. Ook zorg je er dan voor dat in de bh genoeg ruimte is voor een borstkompres.
  4. Kies voor een niet-voorgevormde voedingsbh. De bh heeft een fijne stof die mee rekt als de borsten nog groeien. Zo hoef je gedurende je zwangerschap niet constant nieuwe bh’s aan te schaffen. Je hebt waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd
  5. Ga vanaf week 36 op pad voor een voedingsbh. Je weet nu hoe groot je borsten gaan worden waardoor je de maat het beste kan bepalen. Een juiste maat is heel belangrijk ander loop je een risico dat je melkkanaaltje verstopt raken.

Bang dat een voedingsbh er suf uitziet? No worries! Bij Hunkemöller vind je mooie voedingsbh’s met een kanten randje of een leuk panterprintje.

Dit vind je misschien ook leuk...