Hobby Lifestyle

Kun je je te vroeg voorbereiden op kerstmis?

De zomer is bijna voorbij en waar we dan aan denken is natuurlijk de feestdagen. Kerstmis onder andere! Is het te vroeg om je voor te bereiden op Kerstmis? Nooit!

De zomer is amper voorbij en de winkels vullen zich al met kerstkleding en accessoires. Van taarten tot chocoladedoosjes, Kerstmis lijkt elk jaar eerder te komen.
Zelfs als je niet de grootste fan bent van de feestdagen, loont het om erop voorbereid te zijn. We hebben dit artikel geschreven om je te laten zien hoe je je vroeg op Kerstmis kunt voorbereiden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of kerststress krijgt. Voorbereiding is naar onze mening meer dan de helft van de strijd. Als je weet hoe je je vroeg op Kerstmis moet voorbereiden, bijvoorbeeld ruim van tevoren, dan zul je tegen de tijd dat de grote dag aanbreekt, helemaal relaxed zijn.

Waarom je het best vroeg op Kerstmis kunt voorbereiden

Met September pas in zicht, zijn de feestdagen hier toch voor je het weet. Vooruit plannen is de beste manier om geld, hoofdpijn en stress te vermijden!

Is je gezin al begonnen met de “Kerstchat”? Wie gaat er hosten? Waar zullen er zijn? Hoe laat wordt de lunch gemaakt? Wie wordt er uitgenodigd? Wat krijg je voor zo-en-zo? Enzovoort. Als je alles tot het laatste moment laat staan, of zelfs tot het naderen van Kerstmis, zou je gestrest, ongelukkig, in paniek kunnen raken en zelfs niet uitkijken naar de mooiste tijd van het jaar. Als je het ruim van te voren weet, kan ieder op zijn tempo de taken verrichten.

Klaar maken voor Kerstmis

We kunnen er niets aan doen. We houden van Kerstmis. Als zodanig zit het praktisch in ons bloed om te weten hoe we ons vroeg op Kerstmis moeten voorbereiden. De eenvoudigste manier om te beginnen is door een lijst te maken. Als je eenmaal een lijst hebt, is alles zoveel meer onder controle. Met vakantieplanning vooraf heb je echt de touwtjes in handen en kan het helpen om al die onaangename dingen te verzachten die met Kerstmis kunnen komen als je je niet vroeg voorbereidt; stress, schulden en chaos!

Wat je nodig hebt om vroeg op Kerstmis voor te bereiden:

1. Werk een budget uit

Voordat je erover nadenkt om je klaar te maken voor Kerstmis, moet je je budget berekenen, zodat je je verstandig kunt voorbereiden. Denk eraan om alles wat u nodig heeft erbij te betrekken. Dit bevat; eten, decoraties, cadeautjes, uitstapjes, verplichte kerst-truien… Bedenk wat je moet uitgeven en waar en schrijf het allemaal op. U kunt dan een beter idee krijgen van hoe u uw geld moet beheren, zonder onnodige uitsparingen dichter bij de grote dag.

2. Begin met het invullen van uw agenda

December en de aanloop naar Kerstmis is magisch. Zorg ervoor dat je je agenda en dagboek begint in te vullen met alles, van feestjes tot schoolevenementen, familiebijeenkomsten, schooltijden en al het andere dat je misschien vergeet. Wilt je een groot kerstdiner bestellen? Noteer wanneer je wilt/moet bestellen en wanneer je het kunt ophalen.

3. Bepaal wie Kerstdag organiseert

Dit is soms nogal lastig in de familie, bepalen wie de dag gaat organiseren. Als je weet dat je gaat organiseren, heb je nog meer reden om je vroeg voor te bereiden.

4. Begin vroeg met winkelen

Sommige zeer slimme shoppers kopen hun cadeaus tijdens de uitverkoop; ofwel op tweede kerstdag van het voorgaande jaar of in de zomer. We kunnen echter niet allemaal zo georganiseerd zijn, en om eerlijk te zijn, als je nu een voorsprong hebt, ben je nog steeds meer georganiseerd dan ongeveer 90% van de bevolking. Onthoud dat tussen nu en Kerstmis de beruchte Black Friday-uitverkoop is. Dit is de perfecte gelegenheid om een ​​hele reeks cadeaus in te slaan. Doe je onderzoek grondig. Maak een lijst van iedereen waarvoor je iets moet kopen (onthoud die zoals de leraren van het kind, collega’s op het werk en misschien zelfs de hond). Als je de tijd neemt, kunt je cadeautjes verstandig en zorgvuldig uitkiezen – en hoef je je geen zorgen te maken over levertijden! Ook decoratie zoals Lemax kersthuisjes kun je vroeg van te voren al bestellen.

5. Zoek recepten op

Dankzij beroemde chef-koks zijn er kookprogramma’s in overvloed en lijken ze constant op tv te zijn. We houden van de kerstspecials, die jaar na jaar worden herhaald, en hebben altijd zulke geweldige ideeën voor de grote dag. Neem kerstspecials op die je mooi vindt, doorzoek websites en voedselblogs op zoek naar interessante recepten en vraag vrienden en familie naar speciale feestrecepten van hen die je in voorgaande jaren leuk vond. Begin nu met het opslaan van die receptideeën en maak een lijst van de ingrediënten, zodat je ruim van tevoren voorbereid kunt zijn.

6. Bereid voedsel zo vroeg mogelijk voor

Zijn er onderdelen van je kerstfeest die van tevoren kunnen worden bereid en ingevroren? Met wat eten, zoals jus en vulling, kun je het klaarmaken, koken en een paar maanden van tevoren invriezen, zodat je op eerste kerstdag alleen nog maar hoeft te ontdooien en opwarmen! Zijn er veel droge ingrediënten die je nu kunt kopen, zodat je er in december geen zorgen over hoeft te maken? Maak een lijst en ga naar de winkels, en creëer vervolgens een ruimte in je kasten speciaal voor het bereiden van kerstmaaltijden.

7. Controleer de levertijden van je cadeaus

Het versturen van kerstkaarten en cadeautjes naar je dierbaren kan altijd een beetje stressvol zijn – vanwege hoe druk het postkantoor wordt tijdens de feestdagen. Als je dit jaar veel kaarten verstuurt, koop dan nu je postzegels, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over die nachtmerrieachtige wachtrijen in december. Hetzelfde geldt voor het versturen van cadeautjes en pakjes. Laat vrienden en familie weten dat hun cadeautjes vroeg aankomen en berg ze op voor kerstochtend.

Begin nu met het plannen van die cadeautjes om vooruit te komen. Onthoud dat als je de feestdagen vroeg plant, je er ten volle van kunt genieten als het eraan komt. Weten hoe je vroeg op Kerstmis moet voorbereiden, zal je voorbereiden op de leuke chaos van de feestdagen. Kerst is een tijd om door te brengen met degenen van wie je houdt en optimaal van het feest te genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...